09:34 06.02.2013

Кокс подякував Азарову за сприяння у роботі місії ЄП - прес-служба Кабміну

2 хв читати
Кокс подякував Азарову за сприяння у роботі місії ЄП - прес-служба Кабміну

Екс-президент Європарламенту, член наглядової місії ЄП в Україні Пет Кокс подякував прем'єр-міністру України Миколі Азарову за максимальне сприяння у роботі місії.

"Пане прем’єр-міністре, ми хочемо публічно подякувати за всю цю допомогу, яка була надана і вами особисто, і вашими колегами, щоб ми могли впоратися з нашою дуже щільною програмою, яка була б неможливою без політичної підтримки з вашого боку. Ми дуже високо цінуємо вашу допомогу, і, безумовно, завтра під час нашого звіту у Страсбурзі будемо говорити про цю вашу підтримку як один із найбільш позитивних аспектів у нашій місії", - заявив П.Кокс під час зустрічі з М.Азаровим у Києві у вівторок, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Він також запевнив М.Азарова в тому, що моніторингова місія ЄП має велике бажання допомогти історичному прогресу у відносинах Україна-ЄС.

Крім того, як повідомляється на офіційному сайті президента України, у вівторок члени місії - П.Кокс та екс-президент Польщі Александр Квасневський також зустрілися з главою Української держави Віктором Януковичем.

Як повідомлялося, П.Кокс і Квасневський стали спостерігачами від Європейського парламенту у судових процесах над екс-прем'єром Ю.Тимошенко та розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту М.Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Ю.Луценка та колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка. Роботу спостерігачів було призупинено на період парламентських виборів в Україні, після чого було відновлено.

Після візиту до Ю.Тимошенко у вівторок, 5 лютого, який тривав близько двох годин, П.Кокс і Квасневський не забажали спілкуватися з журналістами.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА