10:55 26.03.2013

Україна та ЄС найближчим часом проведуть круглий стiл щодо газотранспортного консорцiуму - Ставицький

2 хв читати
Україна та ЄС найближчим часом проведуть круглий стiл щодо газотранспортного консорцiуму - Ставицький

Київ i Брюссель найближчим часом проведуть круглий стiл високого рiвня, на якому обговорять, зокрема, питання газотранспортного консорцiуму.

Як повiдомив пiсля зустрiчi з єврокомiсаром з енергетичних питань Гюнтером Оттiнгером мiнiстр палива та енергетики України Едуард Ставицький в iнтерв'ю українським журналiстам у Брюсселi, наразi робочi групи сторiн узгоджують питання мiсця i часу проведення такого круглого столу.

"Я так розумiю, що протягом щонайбiльше двох тижнiв усе буде узгоджено. Але те, що вiн буде - це 100%", - запевнив український мiнiстр.

Вiн також пов'язав питання проведення круглого столу з конкретизацiєю формату можливого газотранспортного консорцiуму з управлiння українською ГТС - буде вiн тристороннiм (Україна-ЄС-Росiя) або двостороннiм (Україна-Росiя), на чому наполягає росiйська сторона. "Почекайте круглого столу - там усе буде", - звернувся вiн до журналiстiв.

Вiдповiдаючи на запитання агентства "Iнтерфакс-Україна", чи обговорювалося пiд час зустрiчi питання Енергетичного спiвтовариства та можливий вихiд iз нього України, як про це ранiше заявила росiйська сторона, ставлячи умовою створення консорцiуму вихiд Києва з Енергетичного спiвтовариства, Е.Ставицький сказав: "Я хочу наголосити, що ми обговорювали питання iмплементацiї останнiх домовленостей Україна-ЄС, досягнутих у лютому цього року, i вже застосування практичних крокiв, якi ми маємо зробити, щоб iмплементувати всi досягнутi домовленостi".

Домовленостi про проведення круглого столу високого рiвня з питань розвитку українського газового ринку було досягнуто 21 лютого пiд час вiзиту мiнiстра Е.Ставицького до Брюсселя на зустрiчi з єврокомiсаром Г.Оттiнгером.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА