09:25 01.04.2013

Романюк не проситиме політичного притулку, опозиціонер має намір брати участь у перевиборах

3 хв читати

Звільнений із міланської в'язниці конкурент Тетяни Засухи за 94-м округом Віктор Романюк має намір брати участь у перевиборах на своєму окрузі.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді" в суботу, наступного дня після свого виходу з в'язниці.

В.Романюк розповів, що не планує просити в Італії політичного притулку, повідомляє "Українська правда".

"Про політичний притулок наразі взагалі не йдеться. Я йтиму шляхом Арсена Борисовича Авакова", - зазначив В.Романюк.

"Як відомо, Авакова також затримували в Італії за ордером Інтерполу. Після того, як його захист надав документи про політичне переслідування, італійський суд відмовив Україні в екстрадиції Авакова. Той балотувався до ВР за списком "Батьківщини" й після обрання повернувся в Україну", - нагадує "Українська правда".

В.Романюк також вважає, що до порушення проти нього кримінальної справи в Україні причетна Т.Засуха, на користь якої під час виборів 2012 року суд не врахував волевиявлення 30 тис. виборців округу.

"Як кажуть французи, cherchez la femme. Якщо Тетяна Володимирівна купила 28 судів і встановила в судах факт, що 30 тисяч людей не приходили на виборчі дільниці, то купити якогось слідчого Зінорука разом з генералами, які крутяться біля неї, - це дуже проста справа", - зазначив опозиціонер.

"Я чув, що десь місяць чи два місяці тому вона сказала, що братиме участь у виборах, і Романюк їй не конкурент. Мабуть, Тетяна Володимирівна вже тоді щось знала і підключила зв’язки в Україні", - додав він.

На запитання, чому в такому разі справу проти нього порушили тільки 30 січня, В.Романюк сказав: "Тоді Засуха не очікувала, що я переможу. Після того, як я переміг, а вона не здобула перемоги, тепер перед перевиборами її завдання - усунути мене як конкурента. От і все".

Опозиціонер також розповів, що його захист навіть точно не знає, що йому інкримінують.

"Слідчий не дає матеріалів справи. Ми толком не знаємо, що мені інкримінують. Крім самої постанови, ми нічого не маємо. Цією постановою він перевернув з ніг на голову доктрину кримінального права", - сказав В.Романюк.

Він назвав прохання України про його екстрадицію позитивом, оскільки це відновлює кримінальну справу проти нього і дає доступ захисникам до її матеріалів.

"Вони порушили кримінальну справу на мене 30 січня і зупинили її, оголосивши мене в розшук уже 7 лютого. Це було зроблено для того, щоб лінія захисту не могла ні отримати документи, ні надати документи й пояснення. Тобто, щоб мене нейтралізувати в такий спосіб. Тепер те, якщо вони подають документи на екстрадицію, це відновлює кримінальну справу. Наразі лінія захисту може отримати документи, зрозуміти, що вони там понаписували, і спростувати всі ці обвинувачення", - сказав опозиціонер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА