11:59 09.04.2013

Freedom House сподівається, що слідом за Луценком президент України звільнить Тимошенко

2 хв читати

Американська правозахисна організація Freedom House позитивно оцінює помилування президентом України Віктором Януковичем екс-глави МВС Юрія Луценка та деяких інших колишніх чиновників і очікує від нього такого самого рішення стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Freedom House схвалює помилування кількох колишніх урядових посадових осіб в Україні, насамперед Юрія Луценка, міністра внутрішніх справ за часів прем'єрства Юлії Тимошенко, та екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука. Організація звертається до президента Віктора Януковича, щоб він застосував такі самі заходи до Тимошенко", - йдеться у зверненні Freedom House, розміщеному на його сайті.

"Недільне помилування було першим важливим кроком президента Януковича. Я радий дізнатися, що пана Луценка, пана Філіпчука та інших нарешті відпустили. Але звільнення Тимошенко - не менш важливе", - зазначив президент Freedom House Девід Крамер.

Він додав: "Ми сподіваємося, що незабаром відбудеться помилування Тимошенко як свідчення значних зусиль поставити Україну на шлях до демократичного європейського майбутнього".

5 квітня стало відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента України Віктора Януковича з проханням про помилування Ю.Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Ю.Луценка й на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня В.Янукович підписав указ про помилування, і цього самого дня екс-міністр залишив колонію.

Суд засудив Ю.Луценка до чотирьох років позбавлення волі за посадові злочини. Термін його ув'язнення мав закінчитися в грудні 2014 року.

Г.Філіпчука Солом'янський райсуд Києва 5 квітня 2012 року засудив до трьох років позбавлення волі з забороною протягом трьох років обіймати державні посади, однак у червні 2012 року Апеляційний суд Києва змінив вирок Г.Філіпчуку - покарання у вигляді трьох років позбавлення волі йому замінили двома роками умовно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА