12:55 13.05.2013

"Укроборонпром" і "Рособоронекспорт" у рамках міждержавної комісії в червні планують обговорити питання розширення ВТС

2 хв читати

Держконцерн "Укроборонпром" і ВАТ "Рособоронекспорт" мають намір обговорити поточне наповнення та напрями розширення двосторонньої військово-технічної співпраці (ВТС) під час засідань профільного комітету українсько-російської міждержавної комісії, що готуються на червень у Києві та Москві.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі держконцерну, відповідної домовленості сторони досягли за підсумками переговорів керівництва компаній - гендиректора "Укроборонпрому" Сергія Громова та гендиректора "Рособоронекспорту" Анатолія Ісайкіна під час міжнародної оборонної виставки IDEF-2013, що відбувалася 7-10 травня в Стамбулі (Туреччина).

"У рамках зустрічі російська сторона висловила інтерес до розширення співпраці з Україною. Було досягнуто домовленості представити пропозиції української сторони до засідань профільних підкомітетів україно-російської міждержавної комісії", - зазначили в прес-службі.

Як уточнили в прес-службі, під час переговорів С.Громов відзначив серед перспективних напрямів двостороннього співробітництва в ОПК і ВТС авіабудування та ремонт авіатехніки. "При цьому він висловився за подальше вдосконалення механізмів реалізації українсько-російської міжурядової угоди про виробничу й науково-технічну кооперацію підприємств оборонної промисловості, а також удосконалення двосторонньої законодавчої бази у сфері експорту озброєнь", - зазначили в дежконцерні.

За даними джерел "ІФ-У" в оборонному секторі, за попередньою інформацією, засідання підкомітету з ВТС комітету з безпеки українсько-російської міждержавної комісії заплановане на 5-6 червня в Києві, засідання комітету з безпеки міждержавної комісії - на 19 червня в Москві.

Наразі профільні відомства України та РФ готують двосторонню програму співпраці у сфері ВТС до 2017 року.

Згідно з раніше озвученими оцінками української сторони, до пріоритетів двосторонньої ВТС належать, насамперед, питання модернізації засобів ППО, авіаційної техніки.

За оцінками українських військових експертів, усі останні роки при реалізації ВТС російська сторона спирається на взятий у середині 90-х років курс на створення замкнутого циклу виробництва стратегічних видів озброєнь, що впливають на обороноздатність держави. При цьому РФ має на меті створення нових озброєнь на рівні стандартів НАТО з використанням потенціалу й технологічного ресурсу інших країн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА