15:06 16.07.2013

МЗС України наразі не отримало рішення італійського суду щодо екстрадиції Романюка

2 хв читати

Міністерство закордонних справ України наразі не отримувало рішення італійського суду щодо екстрадиції кандидата в депутати із "проблемного" виборчого округу № 94 Віктора Романюка.

"Нам відомо, що вчора було судове засідання, але станом на сьогодні постанови від італійської сторони ми не отримували", - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Він пояснив, що відповідну постанову італійська сторона має передати в посольство України в Італії і таким чином офіційно повідомити про рішення щодо екстрадиції.

Як повідомлялося, В.Романюк балотувався в народні депутати в 2012 році за мажоритарним округом № 94. Він переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху (представника Партії регіонів) із відривом майже в 10 тис голосів. У результаті рішень Васильківського та Обухівського районних судів окружна виборча комісія визнала 33 тис голосів виборців недійсними і надала перемогу Т.Засусі.

28 лютого 2013 року В.Романюка був оголошено в міжнародний розшук у зв'язку з відкритим кримінальним провадженням за ч.5 ст.191 (розкрадання майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

22 березня його затримали у Мілані (Італія), а 26 березня Шевченківський суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. 27 березня суд у Мілані розпочав розгляд справи про обрання йому запобіжного заходу до ухвалення рішення щодо питання про екстрадицію до України, однак 29 березня його звільнили з міланської в'язниці за рішенням італійського суду.

В.Романюк заявляв, що планує брати участь у перевиборах на своєму окрузі № 94 і не має наміру просити політичний притулок.

15 липня Апеляційний суд Мілана відмовив Україні в екстрадиції кандидата в депутати за "проблемним" виборчим округом № 94 В.Романюка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА