14:31 26.07.2013

Модернізація ЧФ Росії має відбуватися в рамках чинних угод - Кожара

2 хв читати
Модернізація ЧФ Росії має відбуватися в рамках чинних угод - Кожара

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявляє, що модернізація Чорноморського флоту Росії має відбуватися в рамках підписаних у 1997 році угод стосовно базування ЧФ у Криму.

"Переговори тривають постійно, і ми розуміємо, що ЧФ Росії має модернізуватися. Але є певні рамки, встановлені угодами 1997 року, й усі ці процеси мають відбуватися в рамках цих домовленостей", - сказав міністр в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що Київ підтримує прагнення російської сторони модернізувати свій флот, проте кількість і якість плавскладу визначено в чинних угодах, і це необхідно враховувати.

Стосовно оподаткування товарів і вантажів, що ввозяться в Україну для ЧФ РФ, то, за інформацією міністра, це питання вирішується в процесі переговорів.

Як відомо, у квітні 2010 року президенти України та Росії підписали "харківські угоди", які продовжили термін перебування ЧФ РФ у Криму ще на 25 років (після 2017 року) з можливістю його продовження на п’ять років - до 2042-2047 рр.

Відтоді російська сторона неодноразово заявляла про бажання переозброїти свій флот у Криму і з відповідним запитанням звернулася до української сторони. Згідно з чинною правовою базою між країнами, модернізація ЧФ РФ має відбуватися суворо за принципом "тип на тип, клас на клас" за згодою української сторони. Київ розраховує, що ремонт і модернізація техніки та озброєнь російського флоту здійснюватимуться на українських підприємствах ВПК.

Повний текст інтерв'ю буде розміщено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА