15:04 15.08.2013

Торгова війна з боку РФ підштовхне Україну до пошуку нових ринків, вважають у "Свободі"

2 хв читати

Заборона Росією імпорту українських товарів підштовхне українську економіку до модернізації виробництва і пошуку нових ринків, вважає народний депутат від ВО "Свобода" Олександр Мирний.

"По-перше, Росія показує своє справжнє ставлення до нас. По-друге, власники заводів і підприємств, де обладнання вже давно вичерпало свій ресурс, зокрема і моральний, будуть змушені розвернутися у бік більш сучасних технологій. Використання нових технологій підвищить продуктивність праці, поліпшить якість продукції і вирішить серйозні екологічні питання", - прокоментував О.Мирний заборону Росією імпорту українських товарів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

За його словами, обладнання, що використовують на українських металургійних підприємствах, не експлуатують більше ніде в Європі. "Навіть Росія закриває мартенівські печі", - зазначив депутат.

"Все те, що зараз відбувається, підштовхує підприємців до пошуку нових ринків, а також до впровадження нових технологій. Так що все, що не робиться, все робиться на краще", - вважає О.Мирний.

Депутат наголосив, що Україна має вирішувати цю проблему, залучаючи міжнародні структури.

"Я вважаю, що уряд України зобов'язаний звернутися до Світової організації для вирішення проблеми з припиненням товаропотоку до Росії", - сказав О.Мирний, нагадавши, що обидві наші країни є членом СОТ.

"Окрім Світової організації я не бачу інших механізмів, які могли б нас захистити", - наголосив він.

За словами О.Мирного, "Росія не розглядає Митний союз як економічне об'єднання".

"За статистикою лише 11% товарів, вироблених у МС, використовують країни-члени МС. Для порівняння в Європі таких товарів понад 70%. За великим рахунком, країни-члени Митного союзу не мають потреби одна в одній", - зазначив він.

"Але, на жаль, є імперські амбіції Росії, керівництво цієї країни живе в полоні ілюзії про те, що кількість територій визначає місце у світовій історії і на карті світу", - вважає депутат.

О.Мирний впевнений, що заборона на імпорт українських товарів має виключно політичний характер і не має жодних економічних підстав. "Ви ж прекрасно розумієте, що не буває так, щоб буквально в один день все стало погано", - пояснив він.

Депутат зазначив, що, на відміну від Росії, Європа дотримується стабільних правил гри.

"Які б угоди Україна не підписала з Європою, всі вони виконуються. Однак з 1993 року Україна вступила в угоду про вільну торгівлю з Росією, з якої вже існує понад 300 вилучень (найменувань товарів - ІФ) і положення цього договору постійно трактують на розсуд однієї зі сторін. Росія постійно зловживає бажанням виключити з цього документа якісь позиції", - розповів О.Мирний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА