13:20 25.09.2013

Справу Пукача можуть знову почати розслідувати через відсутність свідоцтва про смерть Гонгадзе - адвокат

2 хв читати

Під час розгляду справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе в першій інстанції було допущено чимало порушень, які в апеляції можуть перевернути справу "з ніг на голову", стверджує адвокат екс-глави департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача Григорій Демиденко.

Як пише газета "Вести", він також передає слова свого підзахисного про те, що матеріали можуть повернути на новий розгляд у суді або ж додаткове розслідування.

"Хто бачив свідоцтво про смерть, видане на ім'я Георгія Гонгадзе? Ні, не лікарське свідоцтво, а документ, який видає морг. Я відповім: його не існує. Значить - Гонгадзе юридично не мертвий. Адже і його мати говорить те саме", - наголосив Г.Демиденко.

Він також зазначив, що за дев’ять місяців О.Пукач прочитав лише сім чи вісім томів протоколів судових засідань із 14, а судді не обмежили екс-генерала в часі читання. Крім того, в прокуратурі досі розслідують справу щодо замовників убивства Г.Гонгадзе.

Таким чином, на думку Г.Демиденка, не можна говорити про затягування читання апеляції, незважаючи на те, що О.Пукача було засуджено ще наприкінці січня, а її розгляд навіть не розпочинався.

"На думку адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко, Пукач тягне, оскільки не хоче до в'язниці. Мовляв, в ізоляторі СБУ йому комфортно, їжа - з госпіталю спецслужби, та й поводження з арештантами не таке як у пенітенціаріїв у зоні. Якщо врахувати, що половину протоколів Пукач прочитав за дев'ять місяців, не виключено, що новий процес над екс-генералом зовнішнього спостереження розпочнеться не раніше за червень 2014 року", - пише видання.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-голову департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача до довічного ув’язнення, визнавши винним у вбивстві Г.Гонгадзе. О.Пукача позбавили звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язали виплатити М.Гонгадзе 500 тис. грн, а також 100 тис. грн журналісту Олексію Подольському.

Після оголошення вироку головуючий суддя Андрій Мельник запитав у О.Пукача, чи зрозумілий йому вирок, на що той відповів: "Мені вирок буде зрозумілий, коли зі мною сидітимуть Кучма та Литвин".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА