17:28 07.10.2013

Міліція зібрала достатньо доказів причетності Сергія Бута до викрадення черниць у Києві - начальник главку

2 хв читати

Київська міліція має докази причетності бізнесмена Сергія Бута до викрадення черниць у столиці, після завершення двох експертиз матеріали нададуть підозрюваному для ознайомлення, а потім передадуть до суду.

"Зібрано достатню кількість доказів, які підтверджують його (С.Бута - ІФ) причетність до вчинення цього злочину", - розповів у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" начальник ГУ МВС України в Києві Валерій Коряк.

Він повідомив, що нині у рамках розслідування цього кримінального провадження проводяться дві експертизи: хімічна та експертиза ДНК.

"Після завершення експертиз матеріали кримінального розслідування буде надано для ознайомлення підозрюваному, після чого направлено до суду", - додав керівник столичної міліції.

Як повідомлялось, увечері 14 червня на території Києво-Печерської лаври зникли дві черниці: настоятелька Свято-Покровського монастиря Калісферія (Тетяна Шамайло) та її помічниця Катерина. 17 червня жінки самі повернулися в монастир. Монахині розповіли, що їх викрали: тримали в підвалі й вимагали якісь гроші. Йдеться про гроші, оскільки настоятельку могли випадково втягнути в аферу з продажем автомобілів. Нібито одна з жінок, близька до духовенства, збирала з людей гроші, а потім зникла з 160 млн грн. Кредиторам вона сказала, що всі гроші віддала настоятельці.

Органи міліції розслідують кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 через статтю 15 КК (замах на умисне вбивство).

Підозрюваному в замаху на вбивство черниць бізнесменові Сергію Буту Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 27 червня Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення суду першої інстанції.

2 серпня Печерський райсуд Києва заарештував п'ятьох підозрюваних.

22 серпня Апеляційний суд Києва прийняв рішення про звільнення одного з підозрюваних під заставу розміром 344 тис. грн ($43 тис.), але того самого дня його затримали за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений групою осіб) КК України. Підозру пред'явлено у рамках розслідування провадження про викрадення черниць. Потім його заарештували за рішенням Печерського райсуду Києва.

Усі шестеро підозрюваних у кримінальному провадженні про викрадення черниць перебувають нині під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА