15:30 20.12.2013

Янукович не відмовиться від євроінтеграції та намагатиметься уникнути повної залежності від Росії - політолог

1 хв читати

Директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що питання підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом буде порушено після президентських виборів у 2015 році.

"Європейська інтеграція здійснюватиметься повільнішими темпами, й акцент буде, швидше, зроблено на локальні угоди. Найбільше, що можливо, - угода про лібералізацію візового режиму, тобто це гра із Заходом, і Янукович не відмовиться. Він не може собі дозволити таку розкіш - бути в повній залежності від Путіна", - сказав В.Фесенко у п'ятницю на прес-конференції в рамках проекту агентства "Інтерфакс-Україна" "Мнения".

За його словами, формально президент України не відмовлятиметься від європейської інтеграції, але "намагатиметься уникнути повної залежності від Росії".

Політолог вважає: "Хоч як парадоксально, ця одночасна торгівля з Росією і Заходом дала свій ефект. Путін пішов на певні поступки Януковичу не для того, щоб його врятувати, а для того, щоб уберегти від європейської інтеграції".

"Думаю, що в будь-якому разі питання про угоду з ЄС буде порушено тільки після президентських виборів. Питання про євроінтеграцію наразі, по суті, набуває відкладеного характеру. Це питання буде, однозначно, на президентських виборах, і кульмінацією боротьби за євроінтеграцію стануть саме президентські вибори. Московські угоди не закрили питання європейської інтеграції", - резюмував В.Фесенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА