14:27 27.04.2021

Між Зеленським і Путіним не буде предметної розмови, доки Росія відмовляється від обговорення ситуації на Донбасі - політолог

2 хв читати
Між Зеленським і Путіним не буде предметної розмови, доки Росія відмовляється від обговорення ситуації на Донбасі - політолог

Між президентами України і Росії - Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним - не буде предметної розмови доти, доки РФ відмовлятиметься від обговорення врегулювання ситуації на Донбасі, вважає політолог, голова центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Якщо Росія не хоче обговорювати Донбас, то немає і головного предмета для переговорів між Зеленським і Путіним. Російська сторона говорить про те, що Путін хоче обговорювати тільки двосторонні відносини. Але жодного поліпшення двосторонніх відносин не може статися, доки тривають військові дії на Донбасі, доки там стріляє російська зброя, доки російські війська сконцентровані на нашому кордоні", - заявив Фесенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

На його думку, спочатку потрібно вирішити головні проблеми, які є джерелом усіх політичних складнощів, політичної напруги й джерелом політичних ризиків, зокрема - військового зіткнення.

За словами політолога, "зустріч із Путіним для Зеленського не є самоціллю, це інструмент для досягнення важливих цілей, пов'язаних із деескалацією військової напруги".

"Про Донбас у будь-якому разі доведеться говорити. Зеленський у будь-якому разі її (цю тему - ІФ) порушуватиме. З середини січня у зоні конфлікту на Донбасі відбувається загострення військових дій. Зокрема, тому що Україна і Росія є учасниками "нормандського формату" з врегулювання ситуації на Донбасі. Було б дивно, що під час переговорів ця тема не обговорювалася б", - зазначив він.

Фесенко також додав, що "президент Російської Федерації може ще довго йти від переговорів з Україною про Донбас, проте рано чи пізно її доведеться обговорювати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА