11:10 31.12.2013

Талановитий народ України у 2014 році досягне процвітання - Азаров

3 хв читати
Талановитий народ України у 2014 році досягне процвітання - Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Верховної Ради Володимир Рибак привітали співвітчизників із Новим роком і Різдвом Христовим.

Прем'єр у привітанні нагадав про основні етапи соціального, економічного та політичного життя країни, зазначивши, що 2013 рік був складним, але приніс і досягнення.

"Ми втримали від девальвації національну валюту, не допустили зростання тарифів на житлово-комунальні послуги й цін на основні споживчі товари. У найскладніших умовах ми не просто виживали, а й модернізували економіку. Наприклад, ввели в експлуатацію найбільшу й найефективнішу в Європі Дністровську гідроелектростанцію, збудували сотні новітніх підприємств. А також будували дороги, мости, лікарні, школи, дитячі садки, відкривали нові підприємства. Зібрали рекордний урожай – 63 млн тонн зерна", - цитує М.Азарова сайт уряду.

Він також згадав рішення призупинити підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, яке було прийнято з метою "дати нашій економіці час відновитися і зміцнитися".

"Курс європейської інтеграції ми, безумовно, продовжимо, але з сильніших позицій, захищаючи національні інтереси", - запевнив М.Азаров.

Крім того, прем'єр назвав історичними грудневі домовленості президентів України та Росії. "Відновлення повноцінних партнерських відносин із Російською Федерацією відвернуло найгірший сценарій для економіки нашої країни", - наголосив він, додавши, що фінансова стабільність в Україні "не викликає жодних сумнівів".

"Усе це дозволяє нашим підприємствам впевнено планувати виробництво і збут продукції наступного року. Й головне: дає нашим людям впевненість, що в них буде стабільна робота, буде добробут у родинах. У всіх нас є одна спільна мета – ми прагнемо жити в незалежній і заможній країні", - зазначає М.Азаров.

Він висловив упевненість, що прийняті у 2013 році рішення "розкриють нові можливості для економічного розвитку України".

"Переконаний, що талановитий народ України, об’єднаний спільними цінностями та курсом європейських реформ, наступного року зробить значні кроки до поставленої мети: розбудови процвітаючої України", - наголосив прем'єр.

М.Азаров побажав українцям успіхів у реалізації особистих, громадських, ділових задумів, щоб 2014-й рік став роком економічних, культурних, спортивних та інших досягнень України, роком національної злагоди і єдності. Він також бажає співвітчизникам здоров'я, щастя, невичерпних життєвих сил і любові.

У свою чергу В.Рибак у своєму вітанні зазначив, що 2013 рік був особливим, роком, "у якому нам вдалось вирішити багато масштабних завдань, і який водночас поставив перед нами нові".

Як повідомляє у вівторок прес-служба Верховної Ради, спікер висловив переконання, що 2013 рік дав українцям розуміння того, що, об’єднавшись, ми знайдемо вихід із будь-якої складної ситуації та зможемо ухвалити доленосне для нашої країни рішення.

Голова парламенту наголосив на важливості один одного та зважувати в кожному питанні всі "за і проти", рухаючись шляхом демократії та реформ.

Водночас В.Рибак наголосив, що "лише політична воля та реалізм президента України Віктора Януковича врятували країну від неминучого економічного колапсу та подальших політичних руйнувань".

"Щиро бажаю вам, дорогі мої співвітчизники, щоб душевний спокій, тепло і сімейне благополуччя супроводжували вас не тільки в Новорічну ніч, а й усе життя. Нехай будуть здоровими ваші батьки, діти і внуки! Хай радість, любов і достаток будуть у кожній оселі! З Новим роком! З Різдвом Христовим, дорогі друзі!", - ідеться у вітанні спікера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА