09:06 22.01.2014

Влада України буде змушена застосувати силу, якщо сутички в Києві не припиняться - Азаров

2 хв читати
Влада України буде змушена застосувати силу, якщо сутички в Києві не припиняться - Азаров

Керівництво України буде змушено застосувати передбачену законодавством силу, якщо протестувальники в центрі Києва не припинять протистояння, заявляє прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Якщо провокатори не зупиняться, то у влади не залишиться жодного іншого виходу, як застосувати передбачену законодавством силу й убезпечити наших людей", - сказав М.Азаров в інтерв'ю російському телеканалу "Вести-24", показаному на телеканалі у вівторок ввечері.

Водночас прем'єр висловив сподівання, що здоровий глузд усе ж переможе.

При цьому він сказав, що питання щодо введення надзвичайного стану в Україні не стоїть, оскільки влада має можливість вирішити проблеми й іншими способом. "Ситуація в Києві далека від тієї, коли необхідно навіть теоретично розглядати можливість введення надзвичайного стану, дуже далека", - зазначив М.Азаров.

Також прем'єр наголосив, що метою опозиції є отримання влади в країні, однак багато питань можна вирішувати й іншими способами, зокрема, за столом переговорів.

"Ви хочете змінити виборчий процес? Давайте подумаємо - як. Хочете гарантій якихось виборчого процесу? Давайте подумаємо, які гарантії можна надати", - зазначив М.Азаров.

М.Азаров також наголосив, що за всіма правопорушеннями, які сталися до набуття чинності новим законодавством, будуть застосовуватися норми попереднього законодавства. Водночас усі карані діяння, які будуть вчинені після набуття чинності новими законами, будуть оцінюватися вже за новими законодавчими нормами.

"Закони набули чинності з моменту опублікування, і тому все, що відбувалося до сьогоднішнього дня, буде підлягати юрисдикції попереднього законодавства. А ось усе, що відбуватиметься сьогодні-завтра-післязавтра, в наступні періоди, - це все вже юрисдикція нового законодавства", - пояснив прем'єр-міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА