16:36 05.02.2014

Причиною непорозуміння з інформацією про австрійські паспорти деяких українців став неправильний переклад - заява Гармс

2 хв читати

Лідер групи зелених Європейського парламенту Ребекка Гармс заявляє, що причиною появи інформації про нібито наявність австрійських паспортів у деяких українців став неправильний переклад.

"Я хочу повідомити, що інформацію про австрійські паспорти не було правильно повторено. Була проблема з перекладом під час прес-конференції в Європейському парламенті в Страсбурзі. Оригінальною мовою - німецькою - я заявила, що журналісти розслідують тематику австрійських паспортів, і що вони припускають, що деякі українські політики або члени їхніх сімей можуть мати австрійський паспорт або посвідку на проживання", - йдеться в повідомленні, поширеному від імені Р.Гармс, текст якого передано агентству "Інтерфакс-Україна" в середу в Брюсселі.

Крім того, європейський політик констатує, що "наразі цьому немає жодних доказів".

"Разом з австрійськими зеленими Ребекка Гармс наразі направить офіційний запит австрійському уряду, щоб з'ясувати, чи має хто-небудь із них (українських чиновників - ІФ) австрійський паспорт", - зазначається в повідомленні.

У вівторок Р.Гармс повідомила, що в деяких українських чиновників нібито є австрійські паспорти. Цю інформацію щодо себе вже спростував екс-прем'єр Микола Азаров, в. о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов і голова Адміністрації президента України Андрій Клюєв.

Своє обурення стосовно озвученої Р.Гармс інформації висловило й Міністерство закордонних справ України. Зокрема, глава МЗС Леонід Кожара спростував ці твердження і закликав іноземних політиків не робити безвідповідальних заяв, а також не поширювати неправдиву інформацію.

У середу посольство Австрії в Україні офіційно спростувало інформацію про наявність австрійського громадянства в М.Азарова, С.Арбузова та А.Клюєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА