11:49 25.02.2014

Глава ВРЮ Лавринович: парламент єдиний легітимний орган, нічого страшного я не бачу

2 хв читати
Глава ВРЮ Лавринович: парламент єдиний легітимний орган, нічого страшного я не бачу

Голова Вищої ради юстиції, екс-глава Мін'юсту Олександр Лавринович вважає, що в цій ситуації у країні єдиним легітимним органом є Верховна Рада, яка в силу обставин взяла на себе відповідальність за систему управління країною.

Відповідаючи на запитання журналістів у вівторок про те, як він розцінює подію в країні та легітимність ухвалених парламентом рішень, О.Лавринович наголосив, що в Україні "склалася абсолютно неординарна ситуація", і тому складно підходити до цих подій із вимогами усталених норм.

"Те, що сталося, коли Україна залишилася практично без реально функціонуючої системи управління, коли глава держави взагалі залишив в один момент своє місце, коли перестав працювати уряд, такого не було навіть у 1991 році",- сказав він.

О.Лавринович додав: "Звичайно, я можу сказати, що не дотримуються процедур, не виконується регламент роботи, але реально діє єдиний легітимний орган влади в Україні сьогодні - це Верховна Рада".

Голова ВРЮ вважає, що парламент "був змушений в силу обставин взяти всю відповідальність за систему управління в державі і ухвалювати рішення, які стосуються і виконавчої влади, і інших напрямів".

Відповідаючи на запитання про те, чи можливо буде оскаржити всі ухвалені наразі у парламенті рішення, О.Лавринович сказав: "Оскаржити, звісно, потім все можливо, але для того, щоб щось оскаржити, необхідно, щоб настав час, коли можна буде спокійно подавати скарги і розглядати. Думаю, що в той час багато чого може бути виправдано з тих помилок, які нині відбуваються".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означає це, що нічого страшного в країні не відбувається, О.Лавринович сказав: "Я нічого страшного не бачу. Я бачу, що ухвалюють деякі речі, які не є першочерговими".

При цьому він додав, що продовжує працювати на своїй посаді, рішення щодо виходу з Партії регіонів залежатиме від того, яка це буде партія".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА