12:59 03.06.2014

Нардеп Кириленко вважає, що регіонал Єфремов сприяє бойовикам і вважає, що Генпрокуратура має відреагувати

2 хв читати
Нардеп Кириленко вважає, що регіонал Єфремов сприяє бойовикам і вважає, що Генпрокуратура має відреагувати

Народний депутат від фракції "Батьківщина" В'ячеслав Кириленко трактує заяви лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова щодо подій 2 червня біля Луганської облдержадміністрації як "пособництво тероризму".

"Такі заяви, які дозволив собі депутат Єфремов, по суті, є пособництвом тероризму і мають отримати реакцію Генеральної прокуратури України", - заявив він з трибуни парламенту на засіданні у вівторок.

В.Кириленко також наголосив, що у зв'язку з цим О.Єфремов має бути позбавлений депутатської недоторканності.

Таку реакцію нардепа від "Батьківщини" викликав виступ О.Єфремова, в якому він зажадав розслідувати обставини "авіанальоту" в Луганську 2 червня в Міжнародному кримінальному суді.

"Якщо сьогодні залишити всю цю ситуацію без реакції, можна буде вважати, що ми дозволили військовим на майбутнє розстрілювати і бомбити цивільне населення. Єдиною можливістю для об'єктивного встановлення істини є розслідування цього військового злочину Міжнародним кримінальним судом у Гаазі", - заявив він під час засідання Верховної Ради України у вівторок, наголосивши, що внаслідок авіанальоту загинули семеро людей - мирних жителів.

За його словами, у зв'язку з цим фракція Партії регіонів підготувала проект постанови парламенту про визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду на підставі п.3 ст.12 Римського статуту для розслідування військового злочину, скоєного проти мирних громадян в Україні 2 червня в Луганську.

О.Єфремов наголосив, що влада не зробила жодних кроків із розслідування інциденту в Луганську.

"У ЗМІ суперечливі, побудовані на домислах, версії того, що сталося. Все це може призвести до безкарності... У таких умовах офіційна влада, особи, які віддали злочинний наказ, не зацікавлені в об'єктивному і справедливому розслідуванні та покаранні тих, на чиїй совісті кров мирних людей", - підсумував він.

Як повідомлялося, 2 травня в будівлі Луганської облдержадміністрації стався вибух, що забрав життя сімох і поранив восьмеро осіб. Члени незаконних збройних формувань стверджують, що вибух стався внаслідок авіаційного удару українських Військово-повітряних сил ЗСУ.

Українські силовики підтвердили, що авіація брала участь у бою під Луганськом, де понад 16 годин тривав штурм штабу Луганського прикордонного загону бойовиками, однак заявили, що з центру міста не стріляли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА