15:58 24.07.2014

США мають намір надати військову допомогу Україні, щоб вона себе захистила, але кризу на сході необхідно вирішити політичним шляхом - посол Пайєтт

2 хв читати
США мають намір надати військову допомогу Україні, щоб вона себе захистила, але кризу на сході необхідно вирішити політичним шляхом - посол Пайєтт

Росія здійснює ескалацію військової конфронтації на сході України, незважаючи на заяви керівництва РФ про намагання відігравати стримувальну роль, заявляє посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в інтерв'ю CNN.

"Фактично ми працювали з усіма доступними нам дипломатичними каналами. Ми залучили економічні важелі. Але й досі, на жаль, навіть попри нечасті позитивні заяви з Москви, кроки робляться в неправильному напрямку. Ці дії призводять до ескалації кризи", - заявив Дж.Пайєтт у середу.

При цьому він зазначив, що конфлікт на сході України триває навіть після авіакатастрофи лайнера "Боїнг 777" "Малайзійських авіаліній". "Це просто неймовірно, але це встановлений факт, що навіть після того, як було збито літак "Малайзійських авіаліній", через кордон із Росії й далі надходить важка зброя, танки, ракетні системи, що призводить до розпалювання конфлікту, ескалації військового протистояння, тоді як президент П.Порошенко заявив про дуже прозоре бажання знайти політичне рішення", - зазначив посол.

За його словами, "більшість лідерів "Донецької республіки" є громадянами Росії, в них російські паспорти. Деякі з них є російськими розвідниками".

Дж.Пайєтт зазначив, що однією з найяскравіших характеристик цієї кризи для нього стало те, "як Кремль воєнізував інформацію, як Кремль використав цю інформаційну війну, щоб посіяти страх".

За його словами, доки європейські лідери у Брюсселі обговорюють, наскільки далеко вони готові піти в закручуванні "економічних гайок" навколо РФ, США дадуть змогу переконатися, що Москву буде покарано. "Звісно, Сполучені Штати дали чітко зрозуміти, що якщо цей напрям не зміниться, ми готові до подальшого підвищення ціни, яку Росія та Кремль заплатять за агресію", - наголосив посол.

Водночас, коментуючи заяву екс-посла США в РФ Майкла Макфола про те, що "Захід має перестати намагатися змінити думку В.Путіна, а приділяти більше уваги допомозі Україні в досягненні успіху, зокрема, на полі бою", Дж.Пайєтт заявив: "Наша позиція наразі є такою, що немає жодного реального військового вирішення цієї кризи. Це необхідно вирішити політичними засобами".

"Україна не може змінити своєї географії. Вона має знайти modus vivendi (згода сторін співіснувати попри розбіжності - ІФ) з Росією", - зазначив він.

При цьому посол наголосив: "Ми плануємо й надалі надавати військову допомогу Україні, допомагати їй захистити себе". "Але це не допоможе перемогти Росію і, правду кажучи, не допоможе досягти політичного рішення, якого шукає президент П.Порошенко, доки російська армія облаштовує тренувальні табори в Ростові та щоночі переправляє танки й ракетні установки через кордон", - резюмував Дж.Пайєтт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА