09:47 28.07.2014

Порошенко вимагає оперативного розслідування вбивства мера Кременчука та замаху на життя мера Львова

2 хв читати
Порошенко вимагає оперативного розслідування вбивства мера Кременчука та замаху на життя мера Львова

Президент України Петро Порошенко вимагає оперативного та об'єктивного розслідування обставин убивства мера Кременчука Олега Бабаєва та замаху на життя мера Львова Андрія Садового, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я чекаю від Служби безпеки України і від Генеральної прокуратури якнайшвидшого розслідування двох жахливих злочинів. Вимагаю, щоб усі сили були кинуті на встановлення виконавців і замовників... Про хід розслідування просив би інформувати мене особисто", - сказав президент час зустрічі з генпрокурором Віталієм Яремою і заступником глави СБУ Віталієм Яловенком.

П.Порошенко назвав ці злочини проявами терористичних дій, метою яких є залякування населення в мирних регіонах держави. Правоохоронні органи не повинні допустити поширення таких явищ у мирних містах, селищах і селах, зазначив він. Маємо з вами об’єднати зусилля для того, щоб захистити мир і спокій українців... Зло обов’язково має бути покаране", - наголосив президент.

В.Ярема зазначив, що до розслідування обох злочинів залучено працівників Генпрокуратури, СБУ і МВС, які координують роботу слідчих груп на місцях. "Сьогодні проводяться активні слідчі дії, оперативно-розшукові заходи", - сказав він.

Він також повідомив, що за фактом убивства мера Кременчука порушено кримінальну справу за ст.115 Кримінального кодексу України, а за фактом замаху на міського голову Львова - справу за ст.258 КК.

Щодо з'ясування обставин замаху на життя А.Садового заступник глави СБУ повідомив, що у Львові створено оперативні слідчі групи, до роботи в яких, крім співробітників СБУ, залучені представники прокуратури та органів внутрішніх справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА