13:41 11.09.2014

Баррозу та Блер візьмуть участь у щорічній зустрічі YES

2 хв читати
Баррозу та Блер візьмуть участь у щорічній зустрічі YES

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, екс-прем'єр Великої Британії Тоні Блер і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк візьмуть участь в 11-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Планується, що 12-го вересня президент України Петро Порошенко, президент Естонії Тоомас Гендрик Ільвес і президент Європейського парламенту Мартін Шульц офіційно відкриють 11-ту щорічну зустріч YES.

Ж.М.Баррозу стане спеціальним запрошеним гостем зустрічі, яка цього року називатиметься "Нова Україна, нова Європа, новий світ: побудова і захист".

Президент ЄК виступить зі своєю промовою "Спільні зусилля заради єдиної України на об'єднаному континенті" під час вечірнього прийому, який відбудеться в п'ятницю, 12 вересня.

Раніше цього самого дня, 12 вересня, своє бачення "Як бізнес може сприяти досягненню миру в Україні?" представить бізнесмен і філантроп, сер Річард Бренсон, засновник Virgin Group.

А.Яценюк відкриє другий офіційний день щорічної зустрічі YES 13 вересня. У суботу Т.Блер виступить у рамках панелі "У напрямку примирення".

13 вересня в обговоренні теми "Парламентські вибори: прорив чи вкорінення старого?" візьмуть участь лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, лідер Радикальної партії України Олег Ляшко, голова Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко, голова партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко.

Христя Фріланд, член Парламенту Канади, та Стівен Сакур, тележурналіст, ведучий програми HARDtalk каналу BBC модеруватимуть дискусії форуму.

"Понад 350 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл із понад 20 країн світу обговорять історичні події, що відбуваються в Україні з листопада минулого року, їхній вплив на регіон, Широку Європу та світ. Спікери й учасники заходу зосередяться на таких важливих питаннях: "Як Україна може відповісти на внутрішні й зовнішні виклики?", "Які ризики вони несуть для Європи і світу?" "Як міжнародні партнери України можуть ефективно підтримати подальший розвиток країни?" – зазначено в прес-релізі організаторів зустрічі.

Останні десять років форум проводили на традиційному майданчику - в Лівадійському палаці в Ялті, в Криму. Уперше від 2004 року щорічна зустріч YES відбудеться в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА