12:14 16.09.2014

До ВР проходять 5 партій: "Блок Порошенка", Радикальна партія, "Громадянська позиція", "Батьківщина" і "Народний фронт" - соцопитування "Социс"

2 хв читати
До ВР проходять 5 партій: "Блок Порошенка", Радикальна партія, "Громадянська позиція", "Батьківщина" і "Народний фронт" - соцопитування "Социс"

У результаті позачергових парламентських виборів до Верховної Ради України можуть пройти п'ять політичних сил: "Блок Петра Порошенка", Радикальна партія, "Громадянська позиція", ВО "Батьківщина" і "Народний Фронт", свідчать результати соціологічного дослідження "Україна на старті виборчої кампанії 2014" Центру соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Як наголошується в результати соцдослідження, за "Блок П.Порошенка" проголосували б 26,8% від усіх опитаних, або 45,7% тих, хто визначився з вибором і візьме участь у голосуванні на виборах. Радикальна партія Олега Ляшка набирає 8,1% та 13,7% відповідно, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 4,8 і 8,1%, ВО "Батьківщина" (лідер Юлія Тимошенко) - 4,7% і 8,1%, "Народний Фронт" (лідер Арсеній Яценюк) - 3,3% і 5,6%.

Інші політсили зібрали менше 3% голосів респондентів або менше 5% тих, хто визначився з вибором і готовий брати участь у виборах.

Зокрема, за партію "Сильна Україна" (лідер Сергій Тігіпко) мають намір голосувати 2,8% опитаних або 4,4% визначилися і мають намір брати участь у виборах. За ВО "Свобода" проголосують 2,6% і 4,5% опитаних відповідно, за Комуністичну партію України - 2,0% і 2,9%, за Партію регіонів - 1,3% і 1,9% відповідно.

За "Об'єднання Самопоміч" (лідер мер Львова Андрій Садовий") проголосують 1,2% усіх опитаних та 2,0% тих, хто визначився і готовий голосувати, за Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ" (лідер Віра Ульянченко) - 0,2 і 0,3%, за всі інші партії разом узяті - 1,7% і 2,8% відповідно.

Водночас, 15,5% опитаних під час соцдослідження заявили, що не мають наміру брати участь у виборах, а не визначилися, за кого будуть голосувати - 24,9% респондентів.

У Центрі "Социс" зазначили, що останнім часом зростає електоральна підтримка "Блоку Петра Порошенка" (8,4% респондентів змінили свої симпатії на користь відповідної політичної сили за минулі два місяці), частково знижується рейтинг Радикальної партії О.Ляшка (-4,8% за той же період), несуттєво зміцнився рейтинг "Громадянської позиції" (+0,6%) і знизився у ВО "Батьківщина" (-2,1%).

"Усі інші коливання показників політичних сил перебувають у межах статистичної похибки і судити про певне зростання або падіння некоректно", - наголошується в прес-релізі.

Опитування проводилося 5-10 вересня 2014 року методом особистого інтерв'ю за місцем проживання 2800 респондентів старших за18 років на всій території України, окрім Криму та частини Донбасу, де відбуваються військові дії. Опитували респондентів за репрезентативною загалом для України за показниками віку, статі та розміру населеного пункту та поділу на регіони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА