10:00 17.11.2014

Президенти України та Польщі скоординували позицію перед засіданням Ради Європи на рівні глав МЗС

2 хв читати
Президенти України та Польщі скоординували позицію перед засіданням Ради Європи на рівні глав МЗС

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським у Братиславі в неділю.

"Президенти скоординували позицію перед засіданням Ради Європи на рівні міністрів закордонних справ, яке відбудеться у Брюсселі 17 листопада", - повідомляє прес-служба глави держави.

П.Порошенко також повідомив, що на зустрічі президенти напрацювали спільні узгоджені кроки до кінця року. Зокрема, 20 листопада він разом зі своїм польським колегою здійснять спільний візит до Молдови. "Ми плануємо підтримати євроінтеграційні спрямування Молдови", - повідомив президент України.

"Доля Молдови для нас є важливою", - зазначив він, додавши, що ця країна має стати позитивним прикладом у проведенні реформ та євроінтеграційних процесів.

17 грудня президент України також планує здійснити візит до Польщі, і зараз, за його словами, триває активна підготовка до нього.

Говорячи про підсумки засідання Вишеградської групи, президент також повідомив, що всі країни домовилися про координацію дій у рамках ЄС, і назвав надзвичайно цікавими проекти у сфері енергобезпеки та економічної підтримки України. При цьому він назвав ключовою участь Вишеградської четвірки в просуванні реформ в Україні.

Крім того, глави двох держав високо оцінили залучення України до формату Вишеградської четвірки. У коментарі журналістам після зустрічі президент Польщі зауважив: "Вишеградська група має бути більше залученою у справи України". Б.Коморовський позитивно оцінив роботу Вишеградської четвірки і наголосив, що всі країни цієї групи чітко розуміють важливість допомоги в Україні в наближенні до ЄС.

П.Порошенко подякував Б.Коморовському за потужну підтримку України польським народом.

"Глава держави запросив президента Польщі відвідати Україну з візитом на початку наступного року. Запрошення було з радістю прийняте", - зазначили в прес-службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА