10:14 19.01.2015

Клімкін не виключає, що зустріч у "нормандському форматі" 21 січня може бути скасовано

1 хв читати
Клімкін не виключає, що зустріч у "нормандському форматі" 21 січня може бути скасовано

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю газеті Kyiv Post заявив, що запланована на 21 січня у Берліні наступна зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки" може не відбутися.

На думку П.Клімкіна, нинішні дії РФ на Донбасі, зокрема, посилення протистояння в районі донецького аеропорту, мають на меті змусити Захід погодитися на зміну змісту вересневих Мінських домовленостей.

"Безумовно, це (ескалація конфлікту) робиться, щоб зруйнувати Мінську угоду", - зазначив він в інтерв'ю, оприлюдненому на сайті видання 18 січня.

Глава МЗС України також наголосив, що сенс проводити нові переговори 21 січня буде лише у разі, якщо будуть реальні перспективи досягти якихось домовленостей.

"Для чого зустрічатися, якщо ми не матимемо результату?", - зазначив він.

Крім того, він повідомив, що перспективи "нормандської зустрічі" на найвищому рівні в Астані наприкінці поточного місяця так само не визначені.

П.Клімкін заявив, що переговори Петра Порошенка, Володимира Путіна, Ангели Меркель та Франсуа Олланда відбудуться лише у разі готовності сторін до конкретних домовленостей.

"Ключове значення має результат, а не терміни (проведення зустрічі)", - пояснив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

Порошенко пропонує план термінових заходів для захисту від енергетичного колапсу

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА