17:16 17.02.2015

Мінекономрозвитку розробило зміни до правил продажу нафти на аукціонах - Абромавічус

2 хв читати
Мінекономрозвитку розробило зміни до правил продажу нафти на аукціонах - Абромавічус

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розробило проект постанови Кабінету Міністрів, що передбачає зміни до правил продажу нафти українського видобутку на аукціонах, повідомив міністр Айварас Абромавічус після церемонії підписання угоди про створення проектного офісу реформ у вівторок, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

"Працюємо. Працюємо з комітетом (аукціонний комітет - ІФ). Ще покращуємо умови, робимо їх більш прозорими. Тому підготували ще одну постанову, що стосується правил. У найближчому майбутньому плануємо його оприлюднити", - сказав він.

Водночас міністр ухилився від відповіді на запитання про найголовніші зміни в проекті постанови та строки проведення аукціону з продажу нафти.

Як повідомлялося, останній раз порядок проведення аукціонів з продажу нафти, газового конденсату і скрапленого газу змінювався постановою Кабміну №16 від 21 січня 2015 року. Нова редакція порядку, зокрема, передбачає відмову від 15-відсоткової знижки при визначенні стартової ціни нафти і газоконденсату.

Продаж нафти і газоконденсату через біржовий аукціон є обов'язковим у разі, якщо контрольний пакет добувача належить державі або він працює на умовах спільної діяльності з держкомпанією.

Основним добувачем нафти в Україні є компанія "Укрнафта", в якій НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція, а групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - близько 42% акцій. Група "Приват" здійснює оперативне управління "Укрнафтою".

Уряд вже неодноразово намагався змусити "Укрнафту" продавати нафту на аукціонах. Останній аукціон, запланований на 16 лютого, був скасований, оскільки "Укрнафта" відмовилася подавати на нього заявку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА