14:43 27.05.2015

"Батьківщина" пов'язує повідомлення в ЗМІ про начебто фінансування ЗЕБ президентської кампанії Тимошенко її позицією щодо тарифів

2 хв читати
"Батьківщина" пов'язує повідомлення в ЗМІ про начебто фінансування ЗЕБ президентської кампанії Тимошенко її позицією щодо тарифів

У партії "Батьківщина" заявляють про спроби дискредитації її лідера Юлії Тимошенко у зв'язку з позицією екс-прем'єра в питаннях тарифів та індексації.

"Сьогодні кілька поважних інтернет-видань вийшли з розгорнутими повідомленнями, які містять інформацію про те, що нібито у президентській кампанії 2010 року Юлією Тимошенко використовувалися кошти, надані російським Зовнішекономбанком. Безапеляційні звинувачення у заголовках цих повідомлень жодним чином не підтверджені власне текстами, які рясніють словами "припускають", "за даними джерел близьких до..." тощо", - йдеться в заяві "Батьківщини", оприлюдненій у середу.

"Партія "Батьківщина" розцінює такі публікації як наслідок ефективної та успішної боротьби Юлії Тимошенко за ринкові, а не корупційні комунальні тарифи, за індексацію соціальних виплат, що є прямим законодавчим обов’язком уряду, а також – як результат позиції фракції партії "Батьківщина" у Верховній Раді щодо протидії корупційному лобізму, критику безвідповідальної кадрової політики та низки інших політичних ініціатив партії, спрямованих на унеможливлення мародерства та здирництва високопосадовців", - йдеться в заяві.

У документі зазначено, що автори публікації посилаються у своїх гіпотезах на відомого підприємця та громадського діяча Сергія Таруту, водночас наводячи в тексті його слова, якими він однозначно спростовує ці припущення: "Тарута заперечує використання грошей від продажу ІСД у політичних цілях". "Тимошенко про угоду нічого не знала, ми нікому не повідомляли. Лише в грудні 2009 року ми поінформували про неї наших кредиторів", - стверджує він у матеріалі.

"Таким чином, вочевидь, робиться розрахунок на те, що читач не вивчатиме досконально текст повідомлення, а запам’ятає його заголовок, і видання у такий маніпуляційний спосіб уникне судового позову та необхідності спростовувати наклеп, зведений на народного депутата України Юлію Тимошенко", - наголосили в партії.

У заяві також зазначено, що Ю.Тимошенко не вперше відчуває на собі ненависть і підступність "сильних світу", спричинені її послідовною боротьбою за суспільну справедливість та ефективність української влади. "Прийоми, які застосовуються проти неї зараз, нічим не відрізняються від тих, що використовували Ющенко-Янукович", - йдеться в заяві.

У політсилі назвали метушнею подібні спроби дискредитації та запевнили, що "Батьківщина" продовжить боротьбу за гідне життя українського народу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА