10:49 28.05.2015

ДКБ "Південне" компенсувало розрив кооперації у рамках ВТС із РФ новими проектами - генконструктор

2 хв читати
ДКБ "Південне" компенсувало розрив кооперації у рамках ВТС із РФ новими проектами - генконструктор

ДКБ "Південне" (КБП, Дніпропетровськ), відомий у світі український розробник реактивного ракетного озброєння, компенсувало розрив кооперації щодо військово-технічної співпраці (ВТС) із РФ новими проектами, повідомив генеральний директор - генеральний конструктор ДКБ "Південне" (КБП, Дніпропетровськ) Олександр Дегтярев.

"На виконання відповідного минулорічного рішення РНБО та президента, в сучасних умовах КБП відмовилося від реалізації проектів, які забезпечувалися в рамках ВТС із РФ", - підтвердив генконструктор в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами О.Дегтярева, ще кілька років тому ВТС із РФ була вагомою частиною портфеля замовлень КБП.

"І розрив цієї кооперації був би якщо не трагедією, то значною втратою. Сьогодні це теж втрата, але вона вже компенсована іншими проектами і замовленнями", - сказав він, зазначивши: "Щороку ми запускаємо нові проекти".

Як уточнив генконструктор, у період з 2010 до 2015 року чисельність штату КБП зросла на 600 осіб до 5100 осіб, обсяг робіт - в 1,7 раза. При цьому кількість партнерів у внутрішньоукраїнській кооперації, за його даними, зросла на 65%, нині в роботі 233 угоди.

Восени 2014 року під час міжнародної авіакосмічної виставки "Аіиасвіт-XXI" КБП презентувало "Грім" з крилатою ракетою (КР) "Шуліка", який відповідає вимогам РКРТ ОТРК.

За даними з відкритих джерел, раніше підприємства ракетно-космічної галузі України забезпечували продовження термінів експлуатації ракетного комплексу 15П118М (Міжконтинентальна балістична ракета РС-20В, за західною класифікацією SS-18, "Сатана" - ІФ), що на озброєнні Ракетних військ стратегічного призначення, розробки ДКБ "Південне" і виробництва "Південмаш" (Дніпропетровськ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА