11:26 16.07.2015

Нуланд переконувала депутатів у необхідності прийняти доопрацьовану версію президентського проекту змін до Конституції України – Ємець

2 хв читати
Нуланд переконувала депутатів у необхідності прийняти доопрацьовану версію президентського проекту змін до Конституції України – Ємець

Заступник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд у середу в Києві зустрілася з деякими народними депутатами України і переконувала їх у необхідності підтримати останню редакцію запропонованого президентом законопроекту про внесення змін до Конституції щодо децентралізація, заявив нардеп з фракції "Народний фронт" Леонід Ємець.

"До мене звернулося посольство США з проханням про зустріч з Вікторією Нуланд. Вчора така зустріч відбулася. Ми говорили про сьогоднішнє голосування змін до Конституції. Нуланд наполягала на тому, що це має бути демонстрація виконання Україною Мінських угод", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту в четвер вранці.

Він уточнив, що йшлося про необхідність підтримати "доопрацьовану версію" президентського законопроекту.

Л. Ємець поінформував, що на цій зустрічі також були депутати з інших фракцій парламентської більшості.

Як повідомлялося, В. Нуланд перебуває з візитом в Україні, під час якого передбачені її зустрічі з керівництвом країни, політиками і бізнесменами, представниками громадянського суспільства для обговорення пакета двосторонніх і регіональних питань.

У середу ввечері заступник держсекретаря США сказала журналістам, що внесений до Верховної Ради президентський проект закону про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації допоможе виконати Мінські домовленості та сприятиме врегулюванню ситуації на Донбасі.

"Це також наблизить Україну до положень Мінських домовленостей щодо децентралізації. Це дуже важливо – в кожній стадії Мінських угод Україна наполегливо працює над виконанням своєї частини зобов'язань і важливо, щоб усі сторони-підписанти це робили. І тепер, коли Україна зробить свої кроки, хотіла б закликати Росію і тих, кого вона підтримує на Донбасі, виконувати свої зобов'язання", - сказала В. Нуланд.

Вона нагадала, що внесені поправки схвалено Венеціанською комісією і вони вносять в українську Конституцію європейські стандарти децентралізації, надаючи більше повноважень регіонам.

Водночас на сайті українського парламенту 15 липня було оприлюднено президентський проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади з позначкою "доопрацьований". Найважливішою відмінністю доопрацьованого законопроекту від першої редакції, зареєстрованого у Верховній Раді 1 липня, є положення про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом. Якщо в першій редакції це положення було закріплено в перехідних положеннях самого законопроекту, то в редакції від 15 липня запропоновано закріпити цю норму в розділі XV перехідних положень самої Конституції України.

Так, у розділі XV "Перехідні положення" в редакції Основного закону від 15 липня окрім іншого значиться: "18. Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом."

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА