13:19 29.08.2015

Для розгляду в АП електронної петиції на ім'я президента потрібно протягом 3 місяців зібрати мінімум 25 тис. підписів – Шимків

2 хв читати
Для розгляду в АП електронної петиції на ім'я президента потрібно протягом 3 місяців зібрати мінімум 25 тис. підписів – Шимків

Своїм указом президент України Петро Порошенко затвердив порядок розгляду електронної петиції, на його ім'я, що буде реальним механізмом прямого звернення громадськості до президента, зазначив заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків.

"Введення петицій - це реальний механізм прямого звернення громадськості до президента. Це ініціатива П. Порошенка, яка реалізувалася в ухваленні закону "Про внесення змін до закону України "Про звернення громадян" щодо електронного обігу і електронної петиції", який глава держави підписав місяць тому, а тепер трансформувалася в його указі", - зазначив Д. Шимків, коментуючи підписання документа, повідомляє прес-служба глави Української держави.

В порядку та строках розгляду електронних петицій в указі зазначено, що згідно з законом "Про звернення громадян" на розгляд глави держави буде подаватися електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менше 25 тис. підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня опублікування.

"Розгляд громадського звернення здійснюватиметься невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня опублікування інформації про початок її розгляду. Забезпечення їх розгляду покладається на Адміністрацію президента України". – йдеться в повідомленні.

Для розгляду петиції створюватиметься робоча група для опрацювання поставлених у зверненні питань із залученням до складу такої групи представників зацікавлених органів, а в разі потреби – представників інститутів громадянського суспільства, експертів, спеціалістів, консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб, наголошується в документі.

У разі, коли порушені в петиції питання стосуються не лише повноважень президента України, а належать до повноважень інших органів, до роботи залучатимуть відповідні органи.

Формування пропозицій про підтримку або не підтримку звернення, проекту відповіді президента здійснюватимуться протягом семи робочих днів з дня опублікування інформації про початок розгляду електронної петиції. Після чого вони подаються на розгляд президентові України.

Публічне інформування про підтримку або не підтримку главою держави електронної петиції розміщуватиметься на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва президента України, а його відповідь - в спеціальному розділі з питань електронних петицій цього сайта.

У разі визнання доцільним реалізації викладених в електронній петиції пропозицій шляхом видання акта президента України чи внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного законопроекту, адміністрація президента вживає в установленому порядку заходів з підготовки таких проектів актів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА