09:37 09.03.2016

Депутатів від "Батьківщини", які летіли на суд до Савченко, затримали в Москві, мама Надії вже в Ростові

2 хв читати

Народні депутати від парламентської фракції "Батьківщина", які прямували на суд над українською льотчицею, нардепом від цієї фракції Надією Савченко, були затримані в московському аеропорту і відпущені тільки після вильоту їхнього рейсу, заявляє адвокат підсудною Микола Полозов на своєму мікроблозі в Твіттері.

"Депутатів від "Батьківщини", що летіли на суд до Надії, затримали в аеропорту Москви і відпустили тільки після вильоту рейсу", - зазначео в повідомленні.

У свою чергу, народний депутат (фракція "Батьківщина") Іван Крулько повідомив, що парламентарі вилітають зараз. "Мама Савченко щойно приземлилася в Ростові. Нас затримали в Шереметьєво на 40 хв спецслужби, щоб не встигли на рейс. Вилітаємо тільки зараз", - написав він у мікроблозі в "Твіттері".

Як повідомлялося, 3 березня в Донецькому міському суді Ростовської області (РФ) відбулося чергове судове засідання у справі Н.Савченко, під час якого планувалося надати їй право на завершальне слово. Проте після виступів адвокатів суддя несподівано оголосив засідання суду закритим, не давши можливість обвинуваченій виступити із завершальним словом. Суд переніс засідання на 9 березня, коли підсудній буде надано завершальне слово, після чого колегія суддів оголосить дату вироку.

Н. Савченко під час судового процесу 3 березня заявила, що з 4 березня розпочне суху голодовку, якщо їй не буде надано останнє слово. Вранці 4 березня її адвокат Марк Фейгін оголосив, що його підзахисна голодовку вже оголосила і "вже добу не п'є воду і планує продовжити голодовку, поки її не повернуть в Україну".

На сторінці Н.Савченко у Фейсбук, яку ведуть її рідні таадвокати, було оприлюднено фотокопії тексту її завершального слова, в якому парламентар заявляє, що не визнає своєї провини, не подаватиме апеляцію на вирок російського суду і оголосить суху голодовку після його оголошення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА