17:55 11.03.2016

В МВС України поділяють обурення діями РФ щодо Савченко, але закликають українців не нападати на дипустанови Росії

2 хв читати
В МВС України поділяють обурення діями РФ щодо Савченко, але закликають українців не нападати на дипустанови Росії

Міністерство внутрішніх справ України закликає громадськість утриматися від нападу на дипломатичні та консульські установи Російської Федерації, оскільки це завдає шкоди міжнародному авторитету України і загрозу українським дипломатам, які перебувають у Росії.

"У зв'язку з випадками скоєння актів вандалізму щодо майна дипломатичної та окремих консульських установ Російської Федерації в Україні Міністерство внутрішніх справ України категорично засуджує такі дії та наголошує на відповідальності причетних до них осіб у відповідності з чинним законодавством нашої держави", - йдеться в заяві МВС України, оприлюдненій у п'ятницю.

У МВС нагадують, що охорона закордонних дипломатичних і консульських установ є міжнародними зобов'язаннями України у відповідності з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини від 1961 року і Віденської конвенції про консульські відносини 1963 року. "Будь-яке посягання на їхню недоторканність є посяганням на міжнародний авторитет нашої держави та його міжнародно-правові зобов'язання", - наголосили в міністерстві.

Розповідаючи про ситуацію, у міністерстві заявили, що поділяють "справедливе обурення громадськості, викликане збройною агресією Російської Федерації загалом та її протиправними діями стосовно Надії Савченко та інших громадян України.

"Ми одночасно заявляємо про неприпустимість незаконних дій стосовно дипломатичних установ і наголошуємо, що насильство стосовно дипломатів у жодному разі не може бути гідною відповіддю на свавілля Кремля", - йдеться в інформації.

Також у МВС нагадали, що такі дії також негативно позначаються на безпеці українських дипломатів, які захищають сьогодні інтереси громадян України на території Росії.

У зв'язку з цим МВС України закликає "українське суспільство утриматися від дій, що мають провокаційний характер, і висловлювати свою громадянську позицію виключно мирним шляхом, у рамках чинного законодавства України.

Як повідомлялося, протягом минулого тижня під посольством РФ і консульствами в Україні відбулися кілька акцій на підтримку утримуваної в російському СІЗО української льотчиці та парламентарія Надії Савченко, яка на знак протесту проти незаконних дій влади РФ і проведеного ними судового процесу оголошували сухе голодування.

Під час цих акцій деякі учасники допустили протиправних дій, як зняття з флагштока з подальшим спаленням державного прапора РФ, закидання будівель йодом, фаєрами і яйцями, обливання стін і дверей червоною фарбою. Також однієї ночі стався інцидент біля будівлі посольства РФ у Києві, коли група осіб закинула на територію дипустанови "коктейлі Молотова". Під час проведення цієї акції її учасники були затримані правоохоронцями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА