16:11 21.03.2016

Українську делегацію та дипломатів пустили до зали суду у справі Надії Савченко

2 хв читати
Українську делегацію та дипломатів пустили до зали суду у справі Надії Савченко

Народний депутат України Олексій Рябчин (фракція "Батьківщина") повідомив, що українську делегацію та дипломатів усе ж пустили до зали суду в Донецьку Ростовської області, де зачитують вирок українській льотчиці, народному депутату Надії Савченко.

"Ми в залі знову! Скандал подіяв, і цього разу після перерви пустили і дипломатів, і українську делегацію", - написав депутат у мікроблозі у Twitter.

Він також зазначив, що "листочки (текст вироку - ІФ) в руках судді почали танути швидше", але більшість присутніх сходиться на думці, що "оголошення вироку затягнеться до завтра".

О.Рябчин додав, що в залі суду перебуває "трійця "нашистів" в антисавченківських футболках", їм дозволили фотографувати. При цьому конвой не реагує навіть на зауваження дипломатів.

Адвокат Н.Савченко Микола Полозов також зазначив, що суддя Леонід Степаненко продовжив оголошувати вирок, але "дещо швидше, ніж до перерви".

"До зали суду запустили п'ятьох хлопців - прокремлівських активістів у майках із принтами фотографій Корнелюка та Волошина (вбиті журналісти - ІФ)", - написав М.Полозов у Twitter.

Раніше прес-секретар президента України Святослав Цеголко заявив, що його, народних депутатів України та українських дипломатів не пропустили до зали суду Донецька Ростовської області РФ, де в понеділок зачитують вирок Н.Савченко.

"Після перерви не пропустили ні мене, ні народних депутатів, ні українських консулів на чолі з генконсулом", - розповів С.Цеголко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, українська делегація перебуває біля зали засідань, причини недопуску до зали після оголошеної раніше перерви в засіданні ніхто не пояснив.

У свою чергу прес-служба партії "БПП "Солідарність" повідомляє: "Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова щойно повідомила про те, що всіх представників української делегації, включно з генеральним консулом України, не пустили до зали засідань на другу частину судового засідання".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА