15:34 04.04.2016

У БПП розцінюють "офшорний скандал" як політичний, і стверджують, що Порошенко законодавство не порушував

3 хв читати
У БПП розцінюють "офшорний скандал" як політичний, і стверджують, що Порошенко законодавство не порушував

Питання приналежності президенту України Петру Порошенку офшорної компанії на Британських Віргінських островах слід розділяти на політичну і юридичну складові, при цьому з юридичної точки зору він українське законодавство не порушує, заявляє депутат фракції Блоку Петра Порошенка Владислав Голуб.

"З точки зору виконання норм українського законодавства, а також норм і міжнародного законодавства, то тут немає ніяких проблем ... З точки зору юридичної складової я можу підтвердити і стверджувати, що тут немає ніяких питань, які становили б порушення законодавства", - заявив В. Голуб у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

При цьому він наголосив, що оподаткування корпоративне та оподаткування фізичної особи - "це два різних режими оподаткування, і будь-яка людина в своїй декларації показує тільки ті доходи, ... які вона отримала як фізична особа, а не як корпоративна структура, де умовно можна вважати, що вона є або не є бенефіціарним власником ". "Президент відповідним чином відобразив всі свої доходи і майно як фізична особа", - зазначив В.Голуб.

Депутат зазначив, що "коли у нас кажуть "офшор, офшор, офшор", в українському суспільстві це сприймається як ім'я загальне".

"На жаль, з огляду на те, що це стосується людини публічної, а саме першої особи, цю всю інформацію стали використовувати виключно в цілях політичного моменту. І кожен, насправді, переслідує свою вигоду, ніж (намагається розібратися - ІФ) для чого та чи інша людина хоче це робити ", - зазначив він.

Парламентарій пояснив, що "офшор" означає будь-яку неукраїнську юрисдикцію підприємства і що "так працюють абсолютно всі великі, великі компанії у світі". "Є кілька аспектів, чому власники бізнесу йдуть таким шляхом. Перший момент - це корпоративне управління: якщо у вас структурований бізнес ... вам завжди легше керувати ним через холдингові структури. Другий момент - це залучення фінансування ... Залучити зовнішнє фінансування в українські компанії практично неможливо. коли ми говоримо про структуроване фінансування - це завжди відбувається через якісь холдингові структури, і тільки тоді інвестиційні гроші заходять в Україну ", - розповів він.

"Президент України ... як власник бізнесу, робив все для того, щоб його бізнес розвивався, як відповідний стандартам світової практики - тому що будь-які такі холдинги вони повинні вести звітність не за українським законодавством ... Інакше знову таки ми повертаємося до питання про неможливість тоді залучити фінансування ", - додав В.Голуб.

Як повідомлялося, в розслідуванні української журналістки Анни Бабинець, оприлюдненому на "Громадському ТБ" в рамках проекту "Центр із дослідження корупції і організованої злочинності" (OCCRP), президент України П.Порошенко в декларації про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік не вказав інформації про створення компанії на Британських Віргінських островах.

У відповіді уповноваженого прес-службою Адміністрації президента відповідати на запитання ЗМІ щодо бізнес-справ П.Порошенка управляючого директора інвесткомпанії ICU Макара Пасенюка йдеться, що акції цієї компанії Prime Asset Partners Limited не мають номінальної вартості, а тому, відповідно до вимог щодо декларування майна що підлягають внесення до декларації, вони не підлягають.

Однак в розслідуванні наведені документи, які вказують, що компанія має тисячу акцій, кожна з яких коштує $1. У декларації П.Порошенка за 2015 рік, опублікованій 1 квітня 2016 року, витрати на іноземну компанію також не вказані. Крім того, у відповіді М.Пасенюка на запитання про фірму компанії з'ясувалося, що така фірма була не одна.

Юридичні радники П.Порошенка виправдовують створення такої групи фірм президентом тим, що це "відповідає ринковій практиці в Україні для підприємств, що підлягають продажу стратегічним інвесторам".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА