16:34 04.04.2016

Порошенко доручив управління своїми бізнес-активами консалтинговим компаніям й очікує від них пояснень для ЗМІ

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко наголошує, що відійшов від управління своїми бізнес-активами й доручив це консалтинговим та юридичним компаніям, у зв'язку з чим очікує від цих організацій роз'яснень для українських та іноземних ЗМІ з питань, що цікавлять їх.

"Ставши президентом, я відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим та юридичним компаніям. Очікую, що вони нададуть вичерпні пояснення для української та міжнародної преси", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок удень на офіційній сторінці П.Порошенка у Facebook.

Говорячи про декларування своїх доходів, витрат і зобов'язань фінансового характеру, глава Української держави наголосив, що вкрай серйозно ставиться до цього питання.

"Я - перша посадова особа в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх статків, сплати податків і питання конфлікту інтересів, які вирішую в рамках українського законодавства та міжнародного приватного права", - наголосив П.Порошенко.

Як повідомлялося, в розслідуванні української журналістки Анни Бабінець, оприлюдненому на "Громадському TV" у рамках проекту "Центр дослідження корупції та організованої злочинності" (OCCRP), президент України Петро Порошенко в декларації про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік не вказав інформацію про створення компанії на Британських Віргінських островах.

У відповіді уповноваженого прес-службою Адміністрації президента відповідати на запитання ЗМІ про бізнес-справи П.Порошенка керівного директора інвесткомпанії ICU Макара Пасенюка зазначено, що акції цієї компанії Prime Asset Partners Limited не мають номінальної вартості, а тому, відповідно до вимог щодо декларування майна, включенню в декларації вони не підлягають.

Водночас у розслідуванні наведені документи, що вказують, що компанія має 1 тис. акцій номіналом $1.

У декларації П. Порошенка за 2015 рік, опублікованій 1 квітня 2016 року, витрати на іноземну компанію також не вказані. Крім того, у відповіді М. Пасенюка на питання про фірму компанії з'ясувалося, що така фірма була не одна.

Юридичні радники П.Порошенка виправдовують створення такої групи фірм президентом тим, що це "відповідає ринковій практиці в Україні для компаній, що підлягають продажу стратегічним інвесторам".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА