14:14 13.05.2016

Мама журналіста Бузини попросила "Опозиційний блок" допомогти в розслідуванні вбивства її сина

3 хв читати
Мама журналіста Бузини попросила "Опозиційний блок" допомогти в розслідуванні вбивства її сина

Мама убитого українського журналіста і публіциста Олеся Бузини Валентина Бузина на зустрічі з депутатами від "Опозиційного блоку" попросила допомогти в розслідуванні вбивства її сина.

"Зневірившись домогтися правди, я вирішила прийти до вас по допомогу в розслідуванні вбивства мого сина. Він був чесним журналістом, писав правду. Я вважаю, що "Опозиційний блок" - авторитетна політична сила, яка користується повагою людей. І ви зможете мені допомогти домогтися покарання для вбивць сина", - цитує її прес-служба партії.

За її словами, незважаючи на усі зусилля адвоката, письмове звернення В.Бузини до посла США, слідство в цій справі не просунулося ні на крок. "Дії української влади свідчать про їх небажання карати вбивць. Розслідування справи незаконно призупинене, а підозрювані звільнені з-під варти. Обоє мають очевидний зв'язок з державними структурами: один служив у МВС, а другий - у Збройних силах України", - вказувала у своєму листі мама убитого журналіста.

"Опозиційний блок" має намір направити відповідні депутатські запити президентові України Петру Порошенку і новому генеральному прокуророві Юрієві Луценку. Також депутати фракції підготують звернення до послів іноземних держав і залучать міжнародну громадськість до розслідування резонансних справ, вимагатимуть створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раде. Крім того, представники "Опозиційного блоку" нададуть Валентині Бузині адвоката, який допоможе з юридичною підтримкою.

"Опозиційний блок попереджає - зло буде покарано. Усі винні в підлих і цинічних вбивствах Олеся Бузини, Олега Калашникова, 48 осіб у Будинку профспілок в Одесі з'являться перед судом і дадуть відповідь за смерть і біль. Ті, хто сьогодні з негласного заохочення влади і в повній бездіяльності правоохоронних органів чинять свої підлі діяння, рано чи пізно матимуть заслужене покарання. Усі ці випадки повинні розслідуватися невідкладно, публічно і об'єктивно", - заявили в партії.

Як повідомлялося, О.Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив.

31 грудня одному з підозрюваних у вбивстві - А.Медведьку - було змінено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. 28 січня поточного року Печерський суд замінив цілодобовий домашній арешт А.Медведька на частковий - з 19:00 до 8:00.

9 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід для Д.Поліщука з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

3 лютого 2016 року Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід для Д.Поліщука з цілодобового домашнього арешту на частковий домашній арешт - з 22:00 до 6:00 терміном до 2 квітня.

25 березня 2016 року Печерський районний суд Києва відпустив підозрюваного А.Медведька під особисте зобов'язання і відхилив клопотання прокуратури щодо продовження запобіжного заходу для О.Поліщука після 2 квітня, як того хотіла прокуратура. Обидва ці рішення суду прокуратура оскаржила в апеляційній інстанції.

18 квітня Апеляційний суд Києва відмовив прокуратурі в задоволенні скарги на рішення Печерського суду, який змінив запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві журналіста О.Бузини А.Медведька з "нічного" домашнього арешту на особисте зобов'язання.

26 квітня Апеляційний суд підтвердив законність рішення Печерського районного суду, який не став подовжувати запобіжний захід для Д.Поліщука у вигляді домашнього арешту після закінчення терміну дії попереднього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА