16:59 11.07.2016

Юридичних підстав для дострокових виборів до Ради у разі відмови нардепів від "Оппоблоку" від мандатів немає

2 хв читати
Юридичних підстав для дострокових виборів до Ради у разі відмови нардепів від "Оппоблоку" від мандатів немає

Сценарій проведення дострокових виборів до Верховної Ради шляхом відмови від депутатських мандатів, до чого закликає фракція "Опозиційний блок" є нереальним, вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Це не більше ніж слова. Юридичних підстав для розпуску Верховної Ради у цьому випадку не буде. Цей сценарій міг би спрацювати, наприклад, в 6-му, 7-му роках, коли була можливість обнулити партійні списки, і коли всі депутати обиралися за партійними списками, тоді цей сценарій можна було реалізувати. Зараз – ні", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

В. Фесенко додав, що в разі відмови від мандатів нинішніх народних депутатів з фракції "Опозиційний блок", лідер якої допустив таку можливість, у парламент пройдуть наступні за партійним списком кандидати в нардепи.

"Я, до речі, абсолютно впевнений, що ніхто здавати мандати не буде. Це так, погрози. Але юридично це неможливо реалізувати. У нас майже половина депутатів – мажоритарників", - сказав політолог.

Він нагадав, що у разі якщо депутати-мажоритарники здають мандати, то на їхніх округах будуть оголошені вибори.

"Тут або (лідер фракції "Опозиційного блоку" – ІФ) Юрій Бойко відстав від життя і просто підзабув деякі правові норми, або він свідомо грає на публіку, сподіваючись на те, що вона некомпетентна. Плюс – це сигнал, що "нам потрібні дострокові вибори". Але ще раз повторю: реалізувати цей сценарій на практиці неможливо", - сказав В. Фесенко.

Як повідомлялося, під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій Верховної Ради 11 липня лідер парламентської фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив, що народні депутати з цієї фракції готові скласти свої мандати, щоб розпустити Верховну Раду України та ініціювати перевибори парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА