14:30 15.07.2016

Нова політсила, яку може очолити Саакашвілі, проведе установчий з'їзд восени

2 хв читати
Нова політсила, яку може очолити Саакашвілі, проведе установчий з'їзд восени

Соратники голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі і деякі народні депутати, зокрема і з фракції "Блок Петра Порошенка", планують наприкінці вересня – початку жовтня поточного року провести установчий з'їзд нової політичної партії, повідомляє один з ініціаторів її створення, народний депутат Віктор Чумак.

При цьому він не виключає, що партію може очолити М. Саакашвілі. "Думаю, що цей з'їзд буде десь наприкінці вересня – початку жовтня", - сказав В. Чумак у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

В. Чумак наголосив, що ініціатори створення нової політичної партії мають намір пройти всі необхідні процедури створення політичної сили та її реєстрацію в Міністерстві юстиції. Він нагадав, що за процедурою необхідно в областях сформувати осередки та ініціативні групи, що збиратимуть підписи за створення нової політичної партії. "Мінімум потрібно зібрати 10 тис. підписів. Коли ми зберемо ці 10 тис. підписів, тоді проводиться установчий з'їзд, приїжджають делегати з різних областей, із цих ініціативних осередків і відбувається так зване перше установче засідання партії", - пояснив депутат.

В. Чумак додав, що протокол установчого засідання зі статутом, програмою партії передається до Міністерства юстиції, де відбувається реєстрація політичної сили.

Парламентарій розповів, що наразі працює номінаційний комітет створюваної політичної сили, він формує регіональні команди. Крім того, за словами В. Чумака, розробляється також комунікаційна стратегія майбутньої партії. Він зазначив, що вже сформовані деякі осередки в областях.

Крім того, вже є робоча назва партії, однак поки що ініціатори створення політсили його не озвучують.

Розповідаючи про можливого керівника цієї політичної партії, В. Чумак розповів: "У нас дуже сильна команда, лідером на якомусь етапі може бути Михайло Саакашвілі. На сьогоднішній день керівництво цим бордом тимчасово виконую я. Це може Давид Сакварелідзе, Касько, з'їзд може обрати лідера або лідерську команду. Безсумнівно, буде хтось головою партії, він буде обличчям партії. Хто це буде – побачимо на з'їзді".

Крім того, парламентарій не виключив можливого спільного походу створюваної нової політичної партії і партії "Демократичний альянс", до якої також увійшли деякі народні депутати від фракції "Блок Петра Порошенка". "У нас різниця лише в організаційній побудові. Там є бажання побудувати це на базі "Демальянсу", а ми будуємо нову силу... Конкуруючими чи будуть ці проекти? Думаю, що на вибори ні, швидше за все. Ми всі розуміємо, що якщо будуть вибори, нам потрібно буде сідати і домовлятися", - сказав він.

В. Чумак також висловив припущення щодо можливості спільного походу двох політсил на дострокові парламентські вибори, у разі, якщо вони будуть оголошені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА