11:50 15.09.2016

На президентському сайті запущено оновлену версію системи подачі петицій

2 хв читати
На президентському сайті запущено оновлену версію системи подачі петицій

На офіційному інтернет-представництві президента України запущено третю версію сайта петиції, повідомив заступник глави адміністрації президента з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ Дмитро Шимків.

"Сьогодні ми вирішили запустити третю версію сайта петиції, в якому з'явиться новий функціонал, сайт запущено сьогодні вночі", - повідомив Д. Шимків під час дискусії "Демократія одним дотиком: рік електронних петицій в Україні" у четвер у Києві.

За його словами, додано рубрикацію, що надає можливість краще проводити навігацію, наводиться статистика, оновлена система пошуку, з'явилася можливість переглядати перелік підтриманих петицій, додано розділ "обрані петиції", в якому ви можете відстежувати ті петиції, за якими ви хочете спостерігати, оновлений дизайн.

"Ми за цей час зіткнулися з хакерських атаками, спробами купувати голоси, спробами продавати голоси, спробами використовувати різні шулерські схеми, створювати боти, невідомі акаунти, тож у нас дуже великий досвід", - зазначив Д. Шимків.

Серед проблем, з якими зіткнулися за рік існування сайта петицій на інтернет-сторінці президента України - питання про ідентифікацію користувачів, який не врегульовано в Україні. "Якщо б ми мали єдину систему ідентифікації громадян України, повірте, це вирішило б 99% проблем, з якими зіштовхується служба, яка підтримує роботу сайта", - зазначив заступник глави АП.

Д. Шимків нагадав, що 2 липня 2015 року Верховна Рада внесла зміни до закону про звернення громадян, тим самим дала поштовх до імплементації електронної демократії в Україні, а 28 серпня 2015 року запрацював сайт петицій до президента України. За його словами, за рік на веб-сайті офіційного інтернет-представництва президента зареєстровано понад 700 тисяч користувачів, які користуються системою електронних петицій.

"На 5 вересня 2016 року зареєстровано 25953 електронних петицій, а якщо говорити про популярність, то безпосередньо сайт електронних петицій за цей час відвідало більше шести мільйонів користувачів. 75% відвідувачів - це українці", - розповів Д. Шимків.

Заступник глави Адміністрації президента також повідомив, що станом на сьогодні 40 петицій набрали по 25 тисяч голосів і більше, 38 петицій отримали відповідь президента, дві петиції зараз в розробці. Триває збір підписів під 1 тис 639 петицій і не набрали необхідної кількості підписів 21 тис 199 петицій.

За словами Д. Шимківа, більшість петицій мають компетенцію Кабміну, Верховної Ради або центральних виконавчих органів влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА