19:53 07.10.2016

Суд у Києві скасував рішення про відновлення виплати пенсії Азарову

2 хв читати
Суд у Києві скасував рішення про відновлення виплати пенсії Азарову

Віце-прем'єр України Павло Розенко повідомив, що за скаргою Пенсійного фонду України Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Подільського райсуду про поновлення виплати пенсії екс-прем'єру Миколі Азарову.

"Київський апеляційний адміністративний суд за скаргою Пенсійного фонду скасував рішення Подільського районного суду Києва про відновлення виплати пенсії Миколі Азарову. (...) Крапку поставив Київський апеляційний адміністративний суд, який чітко визнав помилку Подільського суду і скасував рішення цього суду про відновлення виплати пенсії Азарову", - написав він на сторінці в Фейсбуці в п'ятницю.

П.Розенко також виклав фотокопії відповідних постанов суду першої та апеляційної інстанції.

"Пенсійний фонд подав апеляцію на таке рішення суду (рішення Подільського райсуду про поновлення пенсії М.Азарову - ІФ) і виграв її", - наголосив він.

Віце-прем'єр також зазначив, що "епопея з пенсійними виплатами посадовим особам режиму Януковича" триватиме в судах надалі.

Як повідомлялося 8 вересня П.Розенко заявив, що Подільський райсуд Києва зобов'язав центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в Києві вирішити питання відновлення виплати пенсії М.Азарову. Він тоді ж повідомив, що Пенсійний фонд подав апеляцію до Київського апеляційного суду.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що М.Азаров може претендувати на отримання пенсії за місцем постійного проживання в РФ. "Якщо застосовувати норми законодавства, враховуючи, що Микола Янович офіційно перебуває не на території України, то далі порядком регулювання виплати йому пенсій угодою між країнами СНД 1992 року, там передбачено, що якщо людина - громадянин України - умовно переїхав до РФ, то пенсія виплачується Російською Федерацією", - сказав він.

Перший заступник голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір пояснив, що виплата пенсій М.Азарову припинена в березні 2015 року, для її відновлення він має особисто подати заяву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА