14:36 11.10.2016

Держприкордонслужба відкрита для перевірок і міжнародних аудитів за проектом "Стіна" – Назаренко

3 хв читати
Держприкордонслужба відкрита для перевірок і міжнародних аудитів за проектом "Стіна" – Назаренко

Державна прикордонна служба України відкрита для перевірок і міжнародних аудитів за проектом "Стіна", заявляє глава відомства Віктор Назаренко.

"Що стосується проекту "Стіна" - проект дійсно дуже важливий для України, для Європи і для світу загалом, тому що вперше в історії незалежної України, Україна де-факто на сході своєї держави розпочала реальне створення інтелектуального кордону", - сказав В. Назаренко журналістам у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Він також запевнив, що Держприкордонслужба повною мірою сприяє розслідуванню антикорупційних органів.

За словами В. Назаренка, служба співпрацює з усіма правоохоронними органами, які допомагають боротися з корупцією.

Він наголосив, що Держприкордонслужба захищала цей проект на засіданні Кабінету Міністрів України, після чого він був затверджений, є три постанови.

"Ті кошти, які виділені, дійсно використані для того, щоб здійснити цей проект, і на сьогоднішній день у нас вже є 230 км досить сучасно обладнаного кордону. Наші колеги з іноземних держав... вони побачили, що цей кордон є", - зазначив голова Держприкордонслужби.

Водночас він наголосив: "Що стосується деталей цього проекту, великої кількості підрядних організацій – ми вперше це робили і у нас немає будівельних організацій, які самі могли б будувати цей інтелектуальний кордон, там дійсно є нюанси і численні перевірки з боку всіх контролюючих органів проводилися. Були перевірки Нацполіції... і НАБУ проводить перевірку".

"Ми відкриті до перевірок, і якщо є конкретні проблеми конкретних людей, які будували і щось набудували на якомійсь конкретній ділянці, вони мають за це відповідати. Тому я вважаю, що більше перевірок, то краще. До речі, ми відкриті і до міжнародних аудитів... ми готові показати досягнення і усунути недоліки і недоопрацювання", - запевнив В. Назаренко.

Як повідомлялося, у вересні 2014 року колишній на той час прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок проекту "Стіна". Наприкінці 2015 року голова Держприкордонслужби України В. Назаренко повідомляв, що реалізація проекту зосереджена на території Чернігівської та Харківської областей.

На облаштування держкордону України з РФ в 2016 році виділено 60 млн грн з 200 млн грн, запланованих у держбюджеті, повідомляла Держприкордонслужба в липні.

Антикорупційні органи розслідують можливу корупційну складову при реалізації проекту "Стіна" з кінця березня поточного року.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", що в рамках розслідування можливої корупційної складової при реалізації проекту "Стіна" необхідно відпрацювати значне коло осіб, провести експертизи і встановити наявність нецільової розтрати коштів.

"Скажімо так, не все гаразд з проектом "Стіна". Необхідно зробити ще дуже багато роботи: фактичний огляд, вивчення кошторисної документації, проведення експертиз, ревізій... "Поки що ми бачимо певні невідповідності, але говорити про шкоду та винних осіб ще рано", - сказав директор НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА