14:16 11.04.2017

Нову партію "Основа", про яку заявляв Тарута, очолив координатор "Української бізнес-ініціативи" Ніколаєнко

2 хв читати
Нову партію "Основа", про яку заявляв Тарута, очолив координатор "Української бізнес-ініціативи" Ніколаєнко

Нова політична партія, про створення якої раніше заявив народний депутат України (позафракційний), екс-голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута, отримала назву "Основа", її главою є політик і дипломат, координатор "Української бізнес ініціативи" Андрій Ніколаєнко, стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" з джерел, наближених до партії.

Як повідомила прес-служба партії, наразі розбудовується організаційна структура, а також триває підготовка до партійного з'їзду.

"Наша партія орієнтована на середній клас і ґрунтується на республіканській економічній моделі. Ми вважаємо, що саме середній клас - це основа української державності, майбутнє нашої країни", - цитує А. Ніколаєнка прес-служба політсили.

Політик висловив жаль через те, що середній клас практично знищений, хоча 42% українців зараховують себе до нього. "Наше перше завдання - це розвиток середнього класу. Народ має не лише ідентифікувати себе таким, але і його доходи мають відповідати цьому рівню. Друга мета - це створення сприятливих умов для його роботи. Саме так ми зможемо зміцнити економіку України", - поділився планами голова партії.

А. Ніколаєнко наголосив, що кандидатів на вибори будь-якого рівня обиратимуть "виключно демократичним шляхом - внутрішньопартійними виборами "праймеріз". "Ми входимо в робочих відносинах з консервативними і республіканською партіями США і Європи, і перейматимемо їхній досвід", - пояснив він.

За його словами, партія – "команда з людей, яким небайдужа доля України, які реально можуть змінювати ситуацію в країні, і вже зараз це роблять".

"Ми закликаємо всі здорові демократичні сили до об'єднання, і разом будувати нову Україну: з потужною економікою, ефективною державною системою і вільну від корупції", - резюмував А. Ніколаєнко.

У 2013-2014 рр. А. Ніколаєнко очолював Кіровоградську облдержадміністрацію, з березня до вересня 2014 року був першим заступником голови Донецької ОДА.

Раніше в квітні С. Тарута заявив про створення нової політичної партії, зазначивши, що вона буде насамперед ідеологічної і не буде "проектом Тарути".

"Ми створили нову політичну партію. Вона буде побудована на ідеологічних засадах консерватизму - це республіканська партія з головною цінністю - людина", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА