16:57 19.09.2017

Україна рішуче просувається на шляху досягнення злагодженості з військами країн НАТО

2 хв читати
Україна рішуче просувається на шляху досягнення злагодженості з військами країн НАТО

У НАТО відзначають прогрес України в питанні досягнення злагодженості з військами країн-членів Альянсу, але наголошують на необхідності продовження реформ.

"Україна рішуче рухається на шляху досягнення злагодженості з НАТО, фінальне досягнення якої заплановане на 2020 рік. Але залишається багато кроків, які треба здійснити. Україна має проводити багато реформ одночасно, не лише у сфері безпеки та оборони: важливо проводити боротьбу з корупцією, забезпечити незалежну судову владу, забезпечити права людей, а також належний парламентський контроль над сектором безпеки", - сказав голова представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков у вівторок у Києві.

За його словами, план реформ, запланованих в Україні, враховує досвід країн-членів НАТО. "Це дуже позитивно для країни, незалежно від того, короткострокова чи довгострокова перспектива приєднання її до НАТО. Для країни дуже важливо використовувати всі наявні можливості й досягти успіху в реформах", - наголосив голова представництва.

О.Вінніков нагадав, що під час засідання Комісії Україна-НАТО в липні в Києві було підтверджено, що Альянс підтримує суверенність і територіальну цілісність України, її повне право вирішувати власне майбутнє та ухвалювати самостійні рішення в питаннях безпеки - без зовнішнього тиску.

"Генсек НАТО наголосив, що двері для членства в Альянсі для України залишаються відчиненими, й лише від України залежить рішення, як рухатися на цьому шляху. Альянс звернув увагу на пропозицію президента Порошенка обговорити план членства в НАТО, але наразі Київ сфокусований на реформах і системі безпеки. НАТО підтримує прагнення в питанні (зміцнення - ІФ) системи безпеки", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА