17:06 12.10.2017

Акція під Радою 17 жовтня має тривати мінімум доти, доки депутати не запустять процес ухвалення законопроектів про вибори і антикорупційний суд - Чумак

1 хв читати
Акція під Радою 17 жовтня має тривати мінімум доти, доки депутати не запустять процес ухвалення законопроектів про вибори і антикорупційний суд - Чумак

Масова акція, проведення якої заплановано 17 жовтня біля будівлі Верховної Ради, має тривати доти, доки парламент не запустить процес розгляду проектів законів про нову систему виборів і про створення Антикорупційного суду, заявляє позафракційний народний депутат Віктор Чумак.

"Думаю, що ця акція має тривати доти, доки Верховна Рада не ухвалить, як мінімум, два з трьох законопроектів, про які ми говоримо, хоча б в першому читанні, поки хоча б не запустить процес обговорення", - сказав В. Чумак на прес-конференції в четвер у Києві.

Народний депутат пояснив, що першочергово Верховна Рада має розпочати розгляд законопроектів про вибори і про Антикорупційний Суд.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 жовтня біля будівлі Верховної Ради має розпочатися акція з вимогою провести політичну реформу в Україні.

За інформацією організаторів заходу, головними вимогами учасників акції будуть зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.

Серед ініціаторів - партія "Самопоміч", "Рух нових сил", "Громадянська позиція", ВО "Свобода", "Національний корпус", громадський рух "Чесно", громадська організація "Центр протидії корупції", а також 11 народних депутатів, які входять до міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА