09:06 12.11.2017

Посол України в Відні засудив візит австрійських депутатів до окупованого РФ Криму

2 хв читати
Посол України в Відні засудив візит австрійських депутатів до окупованого РФ Криму

Австрійські політики, які відвідали організований російською окупаційною владою "Форум друзів Криму", порушили нейтралітет Австрії і рішення Європейського Союзу, заявив посол України в Австрії Олександр Щерба.
"Коли Ренат Параламов розповідав про невимовні страждання, через які йому довелося пройти, заступник бургомістра Лінца Детлеф Віммер і новообраний член парламенту Ганс-Йорг Йеневайн розкладали свої речі в люксових номерах ялтинського готелю, куди вони прибули, щоб засвідчити підтримку російської анексії Криму", - йдеться в повідомленні на інтернет-сайті Крим.Реаліі в суботу ввечері з посиланням на статтю дипломата для австрійської газети Die Presse.
За словами О.Щерби, австрійські політики повинні керуватися не тільки власними моральними критеріями, а й зобов'язаннями своєї країни. "У випадку Австрії, це, мабуть, нейтралітет і рішення ЄС. На мою думку, панове Віммер і Йеневайн порушили і перше, і друге. Якщо ти виступаєш за "визнання легітимного характеру" кримського аншлюсу, то це суперечить не тільки засадам європейської політики, але й австрійської політики нейтралітету", - написав він.
Разом з тим, глава міністерства закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив, що незадоволений візитом двох політиків Партії свободи в Крим. Він нагадав, що його Народна партія опублікувала заяву, в якій йдеться про анексію РФ Криму, яка "суперечить міжнародному праву" .
В інформації нагадується, що в Ялті 6-8 листопада пройшов "Форум друзів Криму". За інформацією підконтрольного Кремлю депутата Держдуми РФ від Криму Михайла Шеремета, на півострів приїхало близько 90 зарубіжних гостей.
У 2016 році Міністерство закордонних справ України закликало іноземців та осіб без громадянства в'їжджати до анексованого РФ Криму виключно відповідно до законів України і норм міжнародного права.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА