13:05 07.12.2017

Ляшко з нардепами вимагали у ВАСУ копію рішення про припинення повноважень Артеменка, в суді заявляють про неприпустимість таких дій

3 хв читати
Ляшко з нардепами вимагали у ВАСУ копію рішення про припинення повноважень Артеменка, в суді заявляють про неприпустимість таких дій

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) наголошує на неприпустимості тиску народних депутатів на суд після інциденту за участю групи народних депутатів на чолі з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком, який стався в середу, говориться в заяві прес-служби суду.

"Народні депутати вимагали надати копію судового рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України А.Артеменка з позначкою про набрання законної сили рішенням законної сили. Як пізніше пояснив О.Ляшко, таке рішення їм необхідно для того, щоб Центральна виборча комісія надала мандат наступному за списком кандидату від "Радикальної партії", - зазначають у ВАСУ.

Як підкреслюється в заяві суду, "при цьому О.Ляшко використовував нецензурну лексику, намагаючись залякати і морально тиснути на керівника апарату та інших співробітників суду". Крім того, депутатів супроводжували "інші невідомі особи", всі вони виступали "з незрозумілими звинуваченнями і протизаконними вимогами", а від керівника апарату суду вимагали вчинення дій, які не належать до його компетенції.

У ВАСУ повідомили, що до них надійшов запит ЦВК про отримання копії зазначеного судового рішення з позначкою про набрання ним законної чинності 5 грудня в другій половині дня, в той же день запит був зареєстрований. А вже вранці 6 грудня нардепи звинуватили суд у затягуванні та блокуванні призначення кандидата в народні депутати від їхньої партії. Крім того, в суді зазначають, що Кодекс адміністративного судочинства не передбачає жодних позначок на копії судового рішення набуття ним чинності.

"Таким чином О.Ляшко, керуючись власними політичними мотивами, вдаючись до ганебних методів тиску і прямих погроз і особистісних образ, намагався отримати потрібну йому відповідь протизаконним шляхом", - йдеться в заяві.

Такі дії в ВАСУ розцінюють як пряме втручання в діяльність суду і закликають народних обранців вирішувати всі питання законно. "Подібні дії і висловлювання народного обранця на адресу державних службовців і суддів є неприпустимими і вносять деструктив у роботу державного органу... ВАСУ закликає народних депутатів обирати інші майданчики для PR-акцій і об'єктивно оцінювати свої вчинки і висловлювання", - заявили в прес-службі суду .

Як повідомлялося, 21 квітня Генпрокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України А.Артеменком з огляду на те, що під час розслідування кримінального провадження за ст.111 (державна зрада) КК України було зібрано достатньо документів, що вказують на те, що А.Артеменко отримав громадянство Канади і має паспорт громадянина Канади.

У Радикальній партії Олега Ляшка оприлюднили копію указу президента України П.Порошенка від 29 квітня про припинення громадянства України А.Артеменка, проте той оскаржив у ВАСУ це рішення глави держави. 2 жовтня ВАСУ визнав законним указ П.Порошенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА