13:54 10.01.2018

РФ вживає оперативних заходів на випадок початку поставок США Україні ПТРК Javelin

3 хв читати
РФ вживає оперативних заходів на випадок початку поставок США Україні ПТРК Javelin

РФ вживає термінових заходів через можливі поставки США Україні протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin, повідомив народний депутат фракції "Народний фронт", координатор групи "Інформаційний спротив" ("ІС") Дмитро Тимчук.

Згідно з даними "ІС", оприлюдненими в середу Д.Тимчуком на сайті групи, через можливі поставки США на Донбас в інтересах ЗСУ ПТРК Javelin, науково-дослідним інститутам Міноборони РФ керівництвом російського військового відомства "поставлено завдання в найкоротші терміни провести розробку пристроїв для захисту бронетехніки від боєприпасів з тепловим наведенням (ІКГСН)".

Установку і серійне виробництво захисного обладнання для бронетехніки, згідно х відпрацьовуваним планам, мають налагодити "силами штатних інженерно-технічних частин і підрозділів" 1-го і 2-го "Армійських корпусів" т.зв. ДНР і ЛНР, уточнює він.

Разом з тим, за даними "ІС", через можливе посилення підрозділів ЗСУ на Донбасі американським протитанковим озброєнням для "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР" є розпорядження на проведення робіт з установки на наявну бронетехніку додаткових засобів пасивної і активного захисту, командирам частин і підрозділів наказано вдатися до пошуку більш ефективних способів захисту бронетехніки.

Як зазначає Д.Тимчук, при цьому командування російських окупаційних військ зажадало від командування підлеглих "бригад і полків" вжити заходів щодо підвищення маскування озброєння і військової техніки через особливу інтенсивність розвідувальних польотів над Донбасом американських БПЛА RQ-4A Global Hawk.

"Звертає на себе увагу той факт, що командування "1-АК ДНР" пообіцяло заздалегідь попереджати командирів частин про польоти американських БПЛА (нібито таку інформацію буде надавати Генштаб ЗС РФ, яким чином її буде отримано - не уточнюється)", - пише він.

Як повідомлялося, в листопаді Сенат США схвалив проект закону про "Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони", який передбачає можливість надання Україні $350 млн військової допомоги, зокрема на поставки летального оборонного озброєння. У грудні американський телеканал АBC з посиланням на свої джерела в Держдепі повідомив, що у Вашингтоні вже відпрацьований план поставок Україні протитанкового озброєння, зокрема ПТРК Javelin, загальною вартістю $47 млн. За даними джерел, плановане до постачання в Україну американське протитанкове озброєння – це 35 пускових установок і 210 протитанкових ракет. Документ має бути схвалений президентом Дональдом Трампом і Конгресом США.

ПТРК Javelin дальністю 2,5 км є високоточними засобами наземного ураження останнього, третього, покоління. У серпні 2017 року держконцерн "Укроборонпром" повідомив про рішення Міністерства оборони України щодо прийняття на озброєння ЗСУ українських ПТРК Корсар дальністю до 2,5 км, розробки ДККБ "Луч".

C 2014 року обсяг військової допомоги США Україні, за даними американської сторони, оцінюється в понад $600 млн. Надана військова допомога передбачала, зокрема, позашляховики HMMWV, контрбатарейні радари AN/TPQ-36/49, малі розвідувальні БПЛА RQ-11B Raven, засоби захищеного зв'язку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА