13:23 24.01.2018

Старт роботи на Донбасі тимчасової міжнародної адміністрації виб'є козирі в Путіна – голова партії "Основа"

2 хв читати
Старт роботи на Донбасі тимчасової міжнародної адміністрації виб'є козирі в Путіна – голова партії "Основа"

Голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко заявляє про необхідність формування альтернативи мінському процесу з урегулювання ситуації на сході України, включаючи і місце проведення переговорів.

"Потрібен новий майданчик для переговорів. Це має бути не Казахстан. А, наприклад, Відень, де розміщена штаб-квартира ОБСЄ", - заявив А.Ніколаєнко в ефірі "Радіо Свобода".

"І миротворча місія має містити компонент громадянської міжнародної адміністрації, яка формувалася б з країн, що не входять у переговорний формат - Японії, Австрії, Канади. Без Росії, але і без США, Німеччини. Щоб така адміністрація могла сказати: міжнародна спільнота бере відповідальність за цю територію. Це вибивало б козирі у Путіна. І він би вже не говорив, що, мовляв, прийдуть "окупаційні українські війська", - зазначив він.

За словами політика, з вуст провідних світових політиків вже починають звучати заяви про необхідність альтернативи Мінську. Він також зазначає, що важливим компонентом майбутньої архітектури світу, поряд з введенням миротворчого контингенту, є початок роботи міжнародної тимчасової адміністрації.

За словами А.Ніколаєнка, Україна поки що втрачає ініціативу в мирному процесі. "Мінськ - це чужа гра. Якщо Україна, будучи наріжним каменем протистояння Заходу і Сходу, буде залишатися в статусі об'єкта, як це відбувається сьогодні, то ми будемо втрачати раз по раз можливості перехоплювати ініціативу", - сказав він.

"Ініціатива миротворців - насправді дуже важлива і правильна. Але хто виступив ініціатором? Можна починати згадувати, що ще колись Порошенко говорив про це. Але "щось говорив" і "щось зробив" - це дві великі різниці. Тому в ООН обговорювалася російська резолюція. Як дипломат, я можу вам сказати: ми втрачаємо ініціативу. А втрата ініціативи в переговорному процесі - це завжди затягування і ескалація воєнної складової", - резюмував А.Ніколаєнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА