16:20 01.02.2018

МЗС України висловив протест на рішення суду РФ щодо Гриба

2 хв читати
МЗС України висловив протест на рішення суду РФ щодо Гриба

Міністерство закордонних справ України посилить міжнародний тиск на Росію з метою звільнення незаконно утримуваного в РФ громадянина України Павла Гриба, повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.

"Висловлюємо протест щодо рішення російського суду над викраденим П.Грибом. Будемо посилювати тиск на РФ для звільнення Павла. З огляду на важкий стан здоров'я П.Гриба вкотре вимагаємо від РФ надати доступ українських лікарів до Гриба", - написала вона на своїй сторінці в Twitter у четвер.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року колишній співробітник Державної прикордонної служби України І.Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (до Гомеля) на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися того самого дня. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав до Гомеля на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ у Краснодарському краї в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі. Термін його утримання під вартою продовжено до 4 березня 2018 року.

1 лютого 2018 року І.Гриб повідомив про незадовільний стан здоров'я сина та відсутність необхідної медичної допомоги. За його словами, професійних медичних фахівців, що спеціалізуються на хворобі Павла, в Краснодарі немає, і ніхто не зможе надати необхідну медичну допомогу.

Він також повідомив, що 1 лютого відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на запобіжний захід, причому адвокат довідалася про засідання випадково. "1 лютого, у порушення всіх термінів, відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на запобіжний захід тримання Павла. Адвокат про судове засідання випадково дізналася за добу. Все було зроблено так, щоб батьки не встигли приїхати", - уточнив І.Гриб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА