21:46 27.03.2018

Нардеп Лещенко анонсував законопроект про звільнення антикорупціонерів від відповідальності за неподання е-декларації

2 хв читати
Нардеп Лещенко анонсував законопроект про звільнення антикорупціонерів від відповідальності за неподання е-декларації

У Верховну Раду України найближчими днями буде внесено законопроект про звільнення антикорупційних активістів від відповідальності за неподання електронної декларації, повідомив народний депутат Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенко").

"Влітку минулого року на Саміті Україна-ЄС, після першої хвилі обурення, Порошенко (президент України Петро Порошенко - ІФ) пообіцяв скасувати (обов'язкове електронне декларування для антикорупційних громадських організацій - ІФ), але нічого не зробив - його фракція не дає половину голосів. У підсумку, я все одно впевнений, що декларації будуть скасовані. Сьогодні антикорупціонери з групою депутатів від "Батьківщини", ДемАльянсу, "Хвилі", "Народного контролю" обговорювали внесення закону про звільнення антикорупційних активістів від відповідальності за неподання електронної декларації. У найближчі дні з'явиться відповідний законопроект", - написав С.Лещенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок ввечері.

Він зазначив, що цей закон повинен бути прийнятий, "інакше ця тема буде найголовнішим подразником для відносин України з Євросоюзом".

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада відмовилася розглядати законопроекти, які скасовують або переносять термін подачі електронних декларацій про майно і доходи представниками громадських організацій, які займаються антикорупційною діяльністю. Нардепи не проголосували ні за один з трьох відповідних законопроектів (№6271, №8120 і №8120-1) для їх включення до порядку денного та розгляду.

Верховна Рада 23 березня 2017 року схвалила законопроект №6172, яким звільнила військовослужбовців - рядових, сержантів і молодших офіцерів від обов'язку подавати е-декларації, але зобов'язала подавати е-декларації антикорупціонерів (керівників або членів вищого органу управління громадських об'єднань, які займаються діяльністю з протидії корупції ), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.

Система подачі і оприлюднення декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачена законом "Про запобігання корупції", почала працювати з 1 вересня 2016 року. За невиконання вимог даного закону загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА