13:32 08.06.2018

"Слуга народу", "УДАР", партії Королевської і Савченко подали порожні фінзвіти за I кв. 2018 - КВУ

1 хв читати

 Дві третини українських політичних партій у звітах про майно, витрати і зобов'язання фінансового характеру за I квартал 2018 роки не задекларували жодних витрат, повідомляє Комітет виборців України.

"В Україні зберігається високий рівень тінізації партійних фінансів. З 350 партій 100 взагалі не подали звітів, ще 180 - не вказали жодної гривні витрат за три місяці. Крім цього кілька політсил задекларували символічні суми коштів на свою діяльність", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель, інформує прес-служба комітету в п'ятницю.

О.Кошель наголосив, що порожні звіти подали 180 партій із 255, інформація про які доступна на сайті Національного агентства із запобігання корупції.

Зокрема, де-факто подали порожні звіти такі партії як "Суспільно-політична платформа Надії Савченко", "Вінницька європейська стратегія", "Слуга народу", "Нові обличчя", "Партія Наталії Королевської - Україна вперед", "УДАР", "Блок Дарта Вейдера".

Натомість Компартія України і Партія регіонів офіційно продовжують діяльність і витратили за звітний період 58 тис. грн і 48 тис. грн відповідно.

За його словами, загалом усі українські партії, не рахуючи парламентських, витратили за три місяці поточного року 14,9 млн грн. Найбільше - Аграрна партія України (3,4 млн грн), "УКРОП" (2,3 млн грн), "Наш край" (1,4 млн грн), Українська галицька партія (1,2 млн грн) та ВО "Свобода"(1 млн грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА