15:00 16.06.2018

"Народний фронт" і "Батьківщина" не ведуть переговорів про зміну Конституції і перехід до парламентської форми правління – Аваков

2 хв читати
"Народний фронт" і "Батьківщина" не ведуть переговорів про зміну Конституції і перехід до парламентської форми правління – Аваков

Один із лідерів партії "Народний фронт", міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков стверджує, що його політсила не веде переговорів із партією ВО "Батьківщина" щодо питання внесення змін до Конституції і переходу до парламентської форми правління.

"Ні, переговорів немає", – сказав А.Аваков агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу в Харкові.

Водночас коментуючи пропозицію лідера партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко про перехід до парламентської форми правління, А.Аваков зазначив, що не знайомий із деталями, але підтримує ідею зміни Конституції з метою усунення дуалізму влади.

"Я завжди підтримую ідею парламентської республіки, коли йдеться про парламентсько-президентську республіку, де президент все-таки існує, він обирається прямим голосуванням людей і виступає візіонером, гарантом свобод і балансом для парламенту. Але при цьому президент не займається ні НКРЕ, ні призначенням жодних комісій і прокурорів, не втручається у слідство, не керує Національним банком тощо. В цьому сенсі все, що сказала Тимошенко, мені імпонує", – пояснив він.

За словами А.Авакова, незважаючи на те, що він не знайомий з деталями пропозиції Ю.Тимошенко, вважає "позитивним кроком" сам факт обговорення змін до Конституції у бік "більшого балансу влади і усунення дуалізму влади".

"Я, коли обиратиму президента, завжди буду на це реагувати... Я виберу того, хто продемонструє дуже чіткі тези і прагнення до балансу влади, що забезпечує розвиток", – сказав він.

Як повідомлялося, 15 червня на всеукраїнському форумі "Новий курс України" Ю.Тимошенко виступила з пропозицією обговорити в суспільстві парламентську форму правління канцлерського типу.

Раніше А.Аваков неодноразово виступав за конституційну реформу, спрямовану на усунення дуалізму влади.

19 листопада 2017 року А.Аваков заявив, що проект такої реформи, що передбачає, зокрема, чітке розмежування повноважень президента і прем'єр-міністра, вже готовий. "Народний фронт" проведе додаткові консультації і з партнерами по парламентській коаліції, і з представниками інших фракцій та внесе проект до парламенту, коли його буде готова підтримати конституційна більшість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА